Активности Савеза синдиката Републике Српске

Ранка Мишић за АТВ: Од новог директора Инспектората РС очекујемо да неће бити повлаштених
Актуелно

Ранка Мишић, предсједница Савеза синдиката РС је гостујући у Централним вијестима на АТВ-у рекла да од Драгутина Шкребића, в.д. директора Инспектрата РС очекује да, као што је и најавио, неће бити повлаштених. Коментаришући сједницу Економско-социјалног [опширније]

Учлани се – заједно смо јачи

Архива вијести по мјесецима

Архива вијести по категоријама

Синдикална потрошачка корпа

Статистички подаци

Активности гранских синдиката

Рад у трговинама недјељом у Српској треба забранити, јер физички и психички уништава радника и његову породицу и скраћује радни вијек
Актуелно

У организацији Синдиката трговине, угоститељства, туризма и услужних дјелатности Републике Српске, уз подршку Фондације Фридрихт Еберт, у Бањи Врућици је 14. и 15. новембра  2019. године одржан  семинар на теме: ,,СТОП РАДУ НЕДЈЕЉОМ, СИНДИКАЛНО ОРГАНИЗОВАЊЕ [опширније]

Синдикат осуђује напад на раднике Центра за социјални рад

Синдикат осуђује напад на раднике Центра за социјални рад

Синдикална организација Јавне установе „Центар за социјални рад“ Бањалука и Синдикат здравства и социјалне заштите су поводом данашњег напада у Центру најоштрије осудили пораст насиља над радницима центара за социјални рад. „Овом приликом позивамо све [опширније]

Сасатанак представника синдиката и руководства бањалучког предузећа „Јелшинград Ливар“
Активности у синдикалним организацијама

У Бањалуци су у сриједу,  13.11.2019.године, одржани  разговори између синдикалног одбора и генералног директора предузећа  „Јелшинград Ливар“ Бања лука. Састанку су присуствовали Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српскр, Миодраг Брдар, генерални [опширније]

Горан Савановић за „Независне“: Корак ближе нерадним недјељама

Горан Савановић за „Независне“: Корак ближе нерадним недјељама

Синдикат трговине, угоститељства, туризма и услужних дјелатности РС затражиће до краја овог мјесеца промјену става Савеза општина и градова РС о увођењу нерадне недјеље за запослене у трговини и појединим услужним дјелатностима. Како је за [опширније]

Представници Савеза синдиката РС у предузећу „Колектор ЦЦЛ“
Активности у синдикалним организацијама

Представници Савеза синдиката РС у предузећу „Колектор ЦЦЛ“

У Српцу је у петак, 08. новембра 2019. године одржана сједница Синдикалне организације „Колектор ЦЦЛ“. Синдикалној организацији присуствовали су Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске, сви чланови Синдикалне организације, радници који [опширније]

Актуелно

Од 01. јануара 2020. године плате у локалној самоуправи, управи и јавним службама веће за 5-20% (Видео)

Бранко Зеленовић, предсједник Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске и Лејла Решић, министар управе и локалне самоуправе Републике Српске наставили су данас преговоре о повећању плата и договорили да од 01. јануара [опширније]

Занимљивости

• Текстилни радници у великим мукама
    Преносимо у цјелости текст Сање Кљајић о кршењу радничких права у текстилној индустрији и другим областима у Србији, објављен за Deutsche Welle 16.05.2019. године. Оригиналан чланак погледајте овдје Да би одећа и обућа стигла до [опширније]

Међународна сарадња

Едукација