Погодности за чланове Савеза синдиката Републике Српске

Савез синдиката Републике Српске је на 7. Конгресу усвојио Резолуцију о бенефитима за члана синдиката, како би реализовали своје уставно и законодавно право да путем колективног преговарања или кроз различите видове борбе уговоримо нова или остваримо већи обим права, односно бенефите за своје чланове у односу на остале раднике. Осим ових бенефита, Савез синдиката РС, заједно са гранским синдикатима, искључиво за своје чланове организује низ других бенефита, а имајући у виду тренутну економско-социјалну ситуацију и куповну моћ радничких породица, која је на ниском нивоу усљед сталних и неоправданих поскупљења и поред одређеног раста плата, покренули смо активност, којом желимо обезбиједити да наши чланови имају одређене погодности при куповини различитих производа и кориштењу услуга. Активности ће бити континуиране, а о свакој новој погодности и олакшицама наши чланови биће обавјештени путем нашег сајта и ФБ странице.


Етно село Станишићи, Бијељина

Савез синдиката Републике Српске, са сједиштем у Бањој Луци и Етно село Станишићи, са сједиштем у Бијељини закључили су Споразум о сарадњи. Радницима који су чланови гранских синдиката у саставу Савеза синдиката Републике Српске обезбјеђују се попусти од 10% на услуге ноћења са доручком и велнес услуге. Етно село Станишићи ће радницима који су чланови гранских синдиката у саставу Савеза синдиката Републике Српске омогућити попуст приликом сваког аранжмана на основу чланске карте, а све у складу са овјереним списком гранских синдиката. Могућност кориштења наведеног попуста имају и чланови уже породице радника-члана синдиката.


Dental Atelier Маглајлић, Шункић, Вујаковић


„MATAĐONI“, Бањалука

Савез синдиката Републике Српске и Oптичарска радња „MATAĐONI“, са сједиштем у Бањој Луци, Веселина Маслеше бб (Батин пролаз), потписали су Споразум о пословној сарадњи. Радницима који су чланови гранских синдиката у саставу Савеза синдиката Републике Српске обезбјеђује се попуст од 10% на све производе из асортимана производа (наочаре, оквири, стакла). Oптичарска радња „MATAĐONI“ ће радницима који су чланови гранских синдиката у саставу Савеза синдиката Републике Српске омогућити погодности на основу чланске карте, а све у складу са овјереним списком гранских синдиката.


INFOARS, Бањалука

Савез синдиката Републике Српске и Центар за информатички развој-информатичка академија „INFOARS“, са сједиштем у Бањој Луци, закључили су Споразум о сарадњи. Радницима који су чланови гранских синдиката у саставу Савеза синдиката Републике Српске обезбјеђује се попуст од 10% на све пословне и информатичке курсеве, изузев оних курсева који су већ понуђени по акцијиским цијенама, уз могућност плаћања од три до дванаест рата у зависности од вриједности курса. Центар за информатички развој – информатичка академија „INFOARS“ ће радницима који су чланови гранских синдиката у саставу Савеза синдиката Републике Српске и њиховим члановима уже породице омогућити погодности на основу чланске карте, а све у складу са овјереним списком гранских синдиката.


„HEALTH EXPRESS“, Бањалука

Савез синдиката Републике Српске и ЗУ Специјалистичка амбуланта породичне медицине „HEALTH EXPRESS“, са сједиштем у Бањој Луци, потписали су Споразум о пословној сарадњи, у циљу обезбјеђења повољнијих услова за чланове синдиката. Радницима који су чланови гранских синдиката у саставу Савеза синдиката Републике Српске, као и члановима уже породице, обезбјеђује се попуст од 15% на све здравствене и лабараторијске услуге и услуге санитетског превоза, које нуди ЗУ Специјалистичка амбуланта породичне медицине „HEALTH EXPRESS“. Радницима који су чланови гранских синдиката у саставу Савеза синдиката Републике Српске, наведене погодности биће омогућене на основу чланске карте, а све у складу са овјереним списком гранских синдиката.


„Градитељ“ д.о.о. Требиње

Савез синдиката Републике Српске и предузеће за производњу, грађевинарство, трговину и услуге, export-import „Градитељ“ д.о.о. Требиње закључили су Споразум о пословној сарадњи. Радницима који су чланови гранских синдиката који су чланице Савеза синдиката Републике Српске, обезбјеђује се попуст за следеће артикле у наведеним процентима: фасадни програм Бекамент 10%; челичне цијеви 10%; арматура 5%; алати, вијчана роба, гвожђарија 8%. Попуст приликом сваке куповине је могућ на основу чланске карте, а све у складу са овјереним списком гранских синдиката.


Аутоунион д.о.о. Требиње

Савез синдиката Републике Српске и “Аутоунион“ д.о.о. са сједиштем Требиње, закључили су Споразум о пословној сарадњи.  Наиме, предузеће за продају робе широког асортимана за моторна возила “Аутоунион“ д.о.о. радницима, члановима гранских синдиката у саставу Савеза синдиката Републике Српске,  обезбјеђује попуст у износу од 3% до 5% у односу на редовну цијену робе широког асортимана за моторна возила, у зависности од врсте и вриједности производа, с тим да се попусти не могу остварити за гуме и акумулаторе. „Аутоунион“ д.о.о. ће радницима који су чланови гранских синдиката у саставу Савеза синдиката Републике Српске омогућити попуст приликом сваке куповине на основу чланске карте, а све у складу са овјереним списком гранских синдиката.


Хотел Лавина, Јахорина

Савез синдиката Републике Српске са сједиштем у Бањој Луци и хотел Лавина, са сједиштем Јахорина потписали су Споразум о сарадњи. Наиме, хотел Лавина радницима, члановима гранских синдиката у саставу Савеза синдиката Републике Српске обезбјеђује следеће погодности:

Зима 2023/2024:

  • до 29.12.2023. – попуст 5% на редовне цијене
  • од 21.01 до 10.02.2024. – попуст 5% на редовне цијене
  • од 03.03 до 01.04.2024. – попуст 10 % на редовне цијене

Љето 2024. године (преко 50% попуста на редовне цијене):

– од 01.04. до 01.07.2024. цијена ноћења са доручком износи 52,00 КМ по особи по дану + боравишна такса и осигурање 3,30 КМ по особи по дану
– од 01.07. до 01.12.2024. цијена ноћења са доручком износи 57,00 КМ по особи по дану + боравишна такса и осигурање 3,30 КМ по особи  по дану
(Ови пакети обавезују минимално двије ноћи и минимално двије особе у соби (собе су двокреветне)).

Гостима-члановима синдиката ће током љетне сезоне бити на располагању:

– кориштење валнес центра (базен, сауна и парно купатило)
– обезбјеђен паркинг
– могућност изнајмљивања квадова уз надоплату
– кориштење хотелских бицикала (бесплатно)
– кориштење е-бика уз надоплату
– музика уживо (обично двије гитаре) сваки петак и суботу

Гости-чланови синдиката врше авансну уплату од најмање 30% за сваку резервацију. Хотел Лавина ће радницима који су чланови гранских синдиката у саставу Савеза синдиката Републике Српске омогућити попуст приликом сваког аранжмана на основу чланске карте, а све у складу са овјереним списком гранских синдиката. Могућност кориштења наведеног попуста имају и чланови уже породице радника-члана синдиката.


„НЕСТРО ПЕТРОЛ“ АД Бања Лука

Савез синдиката Републике Српске договорио је и потписао уговор са „НЕСТРО ПЕТРОЛ“ АД Бања Лука у вези погодности односно јефтиније куповине за све чланове гранских синдиката, који дјелују у оквиру Савеза синдиката Републике Српске. Чланови Синдиката имаће попуст за нафтне деривате (бензин и дизел) и попуст на допунски асортиман (осим на цигарете, алкохол, допуне за телефон и услуге мјењачница).

Ове попусте чланови синдиката ће моћи остваривати приликом сваке куповине наведених производа на бензинским пумпама „НЕСТРО ПЕТРОЛ“ АД путем инсталиране апликације на њиховом мобилном телефону коју ће им оператери „НЕСТРО ПЕТРОЛ“ АД доставити у поруци на њихов број мобилног телефона да исте инсталирају.

За све додатне инфорамације, чланови синдиката могу се  обратити гранском  синдикату, којем припадају или Савезу синдиката Републике Српске. Ово је само један од бенефита и олакшица на које имају право само чланови Савеза синдиката Републике Српске и наших гранских синдиката.


РБ ЛАБ ЦЕНТАР Хематолошка лабораторија, Пале

Савез синдиката Републике Српске и РБ ЛАБ ЦЕНТАР Хематолошка лабораторија, са сједиштем Пале, закључили су Споразум о пословној сарадњи. Радницима који су чланови гранских синдиката у саставу Савеза синдиката Републике Српске, обезбјеђује се додатни попуст у просјеку од 10% у односу на редовне погодности које нуде у својим пакетима услуга. РБ ЛАБ ЦЕНТАР Хематолошка лабораторија ће радницима који су чланови гранских синдиката у саставу Савеза синдиката Републике Српске омогућити погодности на основу чланске карте, а све у складу са овјереним списком гранских синдиката.


„GALTEX” д.о.о. Пале

Савез синдиката Републике Српске, са сједиштем у Бањој Луци, улица Српска 32 и „GALTEX” д.о.о. Пале, Карађорђева улица 38/А, закључили су Споразум о пословној сарадњи. Радницима који су чланови гранских синдиката у саставу Савеза синдиката Републике Српске обезбјеђује се попуст од 10% на све производе (текстил) из комплетног продајног асортимана Друштва у свим његовим малопродајним објектима: Пале, Источно Сарајево, Фоча, Горажде, Вишеград, Рогатица и Соколац. „GALTEX” д.о.о. ће радницима који су чланови гранских синдиката у саставу Савеза синдиката Републике Српске омогућити попуст приликом сваке куповине на основу чланске карте, а све у складу са овјереним списком гранских синдиката.


Хотел Бијеле воде

Савез синдиката Републике Српске и Хотел Бијеле воде „spa & nature” Козара закључили су Уговор о пословној сарадњи, којим су дефинисани повољнији услови за чланове Савеза синдиката Републике Српске. Радницима који су чланови гранских синдиката и Савеза синдиката Републике Српске, обезбјеђује се попуст у износу од 10% у односу на редовну цијену, те могућност одгођеног плаћања на четири рате, уз обавезу минималног боравка два ноћења. Могућност кориштења наведеног попуста имају и чланови уже породице радника-члана синдиката. Наведени попуст ће радницима, који су чланови гранских синдиката и Савеза синдиката Републике Српске, као и члановима њихове уже породице, бити омогућен приликом уплате аранжмана на основу чланске карте, а све у складу са овјереним списком гранских синдиката.


ЗУ Специјалистички центар „Др Предојевић“, Приједор

Савез синдиката Републике Српске, са сједиштем у Бањој Луци и ЗУ Специјалистички центар „Др Предојевић“, са сједиштем у Приједору потписали су Споразум о пословној сарадњи. Споразумом је предвиђено да се радницима, који су чланови гранских синдиката у саставу Савеза синдиката Републике Српске, обезбјеђује попуст од 10% на интернистичке прегледе, гастроенетролошке прегледе, ендоскопске процедуре (гастроскопија, колоноскопија, аноскопија, ректосигмоидоскопија), као и 5% на све лабораторијске анализе. Поред наведеног, постоји могућност регистрације дјеце до пуних седам година за лијечење преко ФЗО РС који покрива прегледе, дијагностику, лијекове, као и у било којој другој здравственој установи која има уговор са ФЗО РС. Радници могу остварити наведени попуст на основу чланске карте, а све у складу са овјереним списком гранских синдиката.


Хотел „Терме Озрен“

Савез синдиката Републике Српске и Комерцијално-угоститељски и рекреативни комплекс „Терме Озрен“ закључили су Уговор о пословној сарадњи, у циљу обезбјеђења повољнијих услова за чланове синдиката. Радницима који су чланови гранских синдиката и Савеза синдиката Републике Српске обезбједиће се попуст на начин да се редовна цијена радним данима у износу од 75,00 КМ, за ноћење са доручком за једну особу, умањује и износи 65,00 КМ. Редовна цијена у износу од 91,50 КМ, за ноћење са доручком у дане викенда, умањује се и износи 75,50 КМ. Могућност коришћења наведеног попуста имају и чланови уже породице радника-чланова синдиката. Попуст ће бити омогућен приликом уплате аранжмана на основу чланске карте, а све у складу са овјереним списком гранских синдиката.


„LD BIKE“, Приједор

Савез синдиката Републике Српске, са сједиштем у Бањој Луци и Трговачко услужна радња “LD BIKE”, са сједиштем у Приједору закључили су Споразум о пословној сарадњи. Радницима који су чланови гранских синдиката и Савеза синдиката Републике Српске обезбјеђује се попуст у износу од 5% до 10% у односу на редовну цијену производа (бицикле, резервне дијелове, скијашку опрему), у зависности од врсте и вриједности производа. Попусти се не могу остварити за производе који се продају по акцијској (сниженој) цијени. Трговачко услужна радња “LD BIKE” ће радницима који су чланови гранских синдиката у саставу Савеза синдиката Републике Српске омогућити попуст на основу чланске карте и идентификационог документа, а све у складу са овјереним списком гранских синдиката.


Хотели Бабовић, Чањ

Хотели Бабовић, (Hotel Vila Babović, ARIA apart hotel, ANCORA lux apartmani), са сједиштем у Чању и Савез синдиката Републике Српске закључили су Уговор о пословној сарадњи, којим је дефинисано да ће услуге из области хотелијерства и угоститељства које Хотели Бабовић пружају радницима члановима Савеза синдиката РС бити обезбијеђен попуст од 15% приликом уплате аранжмана за љетовање који су у понуди у Хотелима Бабовић, уз уплату аванса. Попуст ће бити омогућен на основу чланске карте, а све у складу са овјереним списком гранских синдиката.


“Тотал Траде” Добој

Савез синдиката Републике Српске потписао је Уговор о пословној сарадњи са фирмом “Тотал Траде” д.о.о Добој, са сједиштем у Добоју. “Тотал Траде” се бави продајом аутогума, резервних дијелова, акумулатора, уља… Наиме, радници који су чланови Савеза синдиката Републике Српске, приликом куповине артикала из асортимана “Тотал Траде” имају сљедеће бенефите: бескаматно кредитирање (плаћање на рате) до четири мјесечне рате (120 дана) у вриједности робе до 2.000 КМ, услуга малог сервиса за 20,00 КМ (замјена свих филтера и уља купљених у “Тотал Траде”, комплетна оптика трапа возила за 30,00 КМ, бесплатна монтажа и балансирање пнеуматика купљених у “Тотал Траде”. “Тотал Траде” ће радницима који су чланови Савеза синдиката Републике Српске омогућити наведене бенефите приликом куповине на основу чланске карте, а у складу са овјереним списком гранских синдиката.


Производња кожне конфекције ПКК Лемеш

Производња кожне конфекције „Обрт Лемеш“ Високо, са сједиштем у Високом и Савез синдиката Републике Српске потписали су Уговор о пословној сарадњи. Радницима који су чланови Савеза синдиката Републике Српске, приликом куповине артикала из асортимана Обрта, обезбјеђује се попуст од 10% приликом куповине на рате (12 рата) и попуст од 20% приликом готовинског плаћања. Радници попуст приликом куповине остварују на основу чланке карте. Производња кожне конфекције „Обрт Лемеш“ Високо ће приликом информисања радника о датуму и мјесту продаје назначити да чланови Савеза синдиката Републике Српске имају уговорени попуст приликом куповине робе из њиховог асортимана.


Бања Врућица – Здравствено туристички центар а.д.

Чланови Савеза синдиката Републике Српске, у оквиру којег дјелује 15 гранских синдиката, имају право на услуге смјештаја на бази здравствених и велнес аранжмана по повољнијим цијенама. Савез синдиката РС и Акционарско друштво здравствено-туристички центар „Бања Врућица“ Теслић договорили су за све чланове попуст од 10% уколико се ради о готовинском плаћању, а 5% уколико је ријеч о плаћању на рате. Уговорне стране одређују начин и врсту продаје здравствених и велнес аранжмана радницима Корисника услуга, а уколико члан Корисника услуга врши плаћање на рате Давалац услуга закључиће са њим посебан споразум, у којем ће Давалац услуга омогућити плаћање члану корисника услуга у највише шест рата. Давалац услуга утврдиће да је гост члан Корисника услуга на основу чланске карте.


Алфа лаб лабараторије

Запослени у Савезу синдиката Републике Српске, као и чланови 15 гранских синдиката и чланови њихове уже породице у Здравственој установи Лабораторија у области биохемије „ALFALAB” Бањалука и Здравственој установи Лабораторија у области хематологије „АLFALAB-BIOMEDICA” Бањалука, могу остварити попуст и то за члана синдиката по цијени која је за 20% нижа од прописане цјеновником и за члана породице синдикалног члана по цијени која је за 15% нижа од прописане цјеновником. Чланство у одговарајућој синдикалној организацији, корисник услуге, доказује чланском картом.


Ауто школа Волан Бањалука

Савез синдиката Републике Српске потписао је уговор о пружању услуга уз попусте и продужен рок плаћања са Ауто школом Волан и Ауто сервисом Волан. Сви заинтересовани чланови синдиката могу остварити попуст од 5% у Ауто школи, уз могућност плаћања у пет мјесечних рата, у Ауто сервису рад механичара платиће 15% мање, а дијелове уз попуст од 5%. Чланови синдиката који буду користили ове услуге дужни су доставити чланску карту или потврду о чланству у синдикату.


Биљна апотека др. Дијана Станетић

Одређене погодности чланови Савеза синдиката Републике Српске могу остварити у Биљној апотеци др Дијана Станетић, која пружа и услуге коришћења сланих соба и медицинске масаже. На препарате које апотека нуди у свом асортиману остварујете 5% попуста, на масаже 10%, а попуст од 20% остварујете уколико користите слану собу. Да би остварили попуст, потребна вам је чланска карта, као доказ да сте члан Синдиката.


ТУР „Маркет АС“

Уговор о пословној сарадњи потписан је и са ТУР „Маркет АС“, а уговором је уређен поступак приступања чланова синдиката чланица Савеза синдиката РС, Market AS Loyalty Programu, чиме се Маркет АС обавезује да члановима Савеза синдиката РС пружи могућност да путем попуњавања и потписивања приступнице, приступе Market AS Loyalty Programu, те да им на основу попуњене и својеручно потписане Приступнице, о свом трошку изради и достави картицу лојалности, чиме та лица стичу својство регистрованог корисника Маркет АС картице лојалности. То ће у пракси значити да ће регистровани корисници имати попуст од 3% приликом готовинког плаћања за куповину роба широке потрошње у свим његовим малопродајним објектима, осим на акцизну робу, електронске допуне, духанске производе и цигарете, док ће у маркетима са непрехрамбеном робом (Market AS Home) имати попуст од 5%.


Glossa – центар за њемачки језик

Меморандум о стручној и пословној сарадњи потписан је и између Савеза синдиката РС и Glossa – центра за њемачки језик Бањалука. На основу Меморандума, чланови 15 гранских синдиката који дјелују у оквиру Савеза синдиката РС, и чланови њихове уже породице могу да остваре попуст у висини од 10% на курс њемачког језика за одрасле, курс њемачког језика за дјецу, како у учионицама пословница Glossa – центра, тако и на online-kurs, односно настави на даљину.


Унис турс Бањалука

Савез синдиката Републике Српске потписао је Уговор о пословно-техничкој сарадњи, односно пружању туристичких услуга уз продужен рок плаћања за чланове Савеза синдиката РС, са туристичком агенцијом Унис турс Бањалука. Пружалац услуга се обавезује на пружање услуга према програму у којем су одређене и цијене за наведене услуге. Поред туристичких аранжмана који су у организацији Унис турса, чланови синдиката  могу да купе по истим цијенама у Унис турсу и туристичке аранжмане у организацији туристичких агенција које су партнери Унис турса у држави и региону. Изражена цијена аранжмана се плаћа у 6 до 10 редовних мјесечних рата без камата, почев од момента закључивања индивидуалних уговора, а посљедња рата се измирује најкасније у јануару наредне календарске године.

Сви чланови синдиката ће, између осталог, имати попуст од 2-5% на одређене хотеле и аранжмане у организацији Унис турса у зависности од сезоне. Актуелне су сљедеће дестинације: Црна Гора: Бисерна обала-Чањ, Вила Бабовић-Чањ, Виле Олива-Петровац, Царине Хотели (Бијела и Кумбор), Sun Village  Ђеновићи, Хотел Нови Игало. Хрватска : Маистра хотели, Бела Виста –Дрвеник, Славија-Башка Вода, Хоризонт-Башка Вода. Терме у Словенији: Чатеж, Раденци, Моравске Топлице, Птуј, Сава хотели Блед.

Чланови Савеза синдиката Републике Српске у наредном периоду имаће попуст и на аутобуске туре по Европи,  од 2-5%, а у организацији Унис турса. Све додатне информације заинтересовани могу добити у овој  агенцији.


AQUALAB лабараторије

Чланови Савеза синдиката Републике Српске могу остварити попуст у Aqualab plus лабораторијама, које се налазе у Бањалуци, Требињу, Бијељини, Брчком, Зворнику и Вишеграду, у износу од 15% у областима микробиологије, биохемије и серологије, а 10% на лабораторијске налазе из области патохистологије и генетике. Наши чланови попуст остварују на лицу мјеста, а приликом узимања података важно је показати чланску карту Савеза синдиката Републике Српске.


Позивамо послодавце из Републике Српске и све заинтересоване да се прикључе нашим активностима, на обострану корист свих.

ИМАМ ПРАВО ВИШЕ, ЧЛАН САМ СИНДИКАТА!


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!