Састанак у вези покретања производње у фабрици за производњу гипса “ Волари “ Шипово

Састанак у вези покретања производње у фабрици за производњу гипса " Волари " Шипово

31.01.2018. године одржан је састанак у кабинету начелника општине Шипово. Састанку су поред начелника општине Шипово Милана Ковача, присуствовали предсједник Синдиката металске индутрије и рударства РС Тане Пеулић, Извршни секретар за регионални синдикални центар Бањалука Горан Савановић, директор а.д. Гипсара “ Волари “ Небојша Ћурко, предсједник СО а.д. Гипсара “ Волари “ Милан Богдановић и чланови синдикалног одбора Душан Вујнић и Зоран Палалић.

На састанку је разматрана проблематика око покретања производње у а.д. Гипсара “ Волари “ Шипово. Након исцрпне расправе у којој су учествовали сви присутни усаглашени су следећи

ЗАКЉУЧЦИ

1. Да послодавац обезбједи двије позајмице прије покретања производње, а за шта је добијена пуна подршка већинског власника коју је дао у телефонском разговору са начелником општине
  2. Да послодавац усмјери све своје активности везано за деблокаду жиро – рачуна у наредних 60 дана