Sastanak u vezi pokretanja proizvodnje u fabrici za proizvodnju gipsa “ Volari “ Šipovo

Sastanak u vezi pokretanja proizvodnje u fabrici za proizvodnju gipsa " Volari " Šipovo

31.01.2018. godine održan je sastanak u kabinetu načelnika opštine Šipovo. Sastanku su pored načelnika opštine Šipovo Milana Kovača, prisustvovali predsjednik Sindikata metalske indutrije i rudarstva RS Tane Peulić, Izvršni sekretar za regionalni sindikalni centar Banjaluka Goran Savanović, direktor a.d. Gipsara “ Volari “ Nebojša Ćurko, predsjednik SO a.d. Gipsara “ Volari “ Milan Bogdanović i članovi sindikalnog odbora Dušan Vujnić i Zoran Palalić.

Na sastanku je razmatrana problematika oko pokretanja proizvodnje u a.d. Gipsara “ Volari “ Šipovo. Nakon iscrpne rasprave u kojoj su učestvovali svi prisutni usaglašeni su sledeći

ZAKLJUČCI

1. Da poslodavac obezbjedi dvije pozajmice prije pokretanja proizvodnje, a za šta je dobijena puna podrška većinskog vlasnika koju je dao u telefonskom razgovoru sa načelnikom opštine
  2. Da poslodavac usmjeri sve svoje aktivnosti vezano za deblokadu žiro – računa u narednih 60 dana