Синдикална организација „ SWISSLION„ Индустрија алата а.д. Требиње започела колективно преговарање са послодавцем

Синдикална организација `` SWISSLION`` Индустрија алата а.д. Требиње започела колективно преговарање са послодавцем

Дана 11.05.2018. године одржан је састанак Синдикалног одбора Синдикалне организације „ SWISSLION„ Индустрија алата а.д. Требиње, која је у саставу Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске, на коме је утврђен приједлог Појединачног колективног уговора за запослене у „ SWISSLION„ Индустрији алата а.д. Требиње. Састанку је присуствовао предсједник Гранског синдиката Тане Пеулић, извршни секретар, Драган Симовић и правник ССРС, Желимирка Лучић.

Oдржан је састанак Синдикалног одбора Синдикалне организације `` SWISSLION`` Индустрија алата а.д. Требиње
Oдржан је састанак Синдикалног одбора Синдикалне организације „ SWISSLION„ Индустрија алата а.д. Требиње

Истог дана одржан је и састанак  са директором послодавца, Бранком Ратковић, на коме је отпочет процес колективног преговарања за усаглашавање свих одредби Појединачног колективног уговора за запослене у  „ SWISSLION„ Индустрија алата а.д. Требиње који је у радној верзији достављен послодавцу.Договорено је да се до краја маја 2018. године  заврши колективно преговарање, чиме би се створила могућност да се међусобни односи  између послодавца и радника уреде  Појединачним колективним уговором, како то предвиђа Закон о раду и пракса у демократским земљама.

Тане Пеулић, изразио је задовољство што је социјални дијалог између синдиката и послодавца отворен у овом предузећу, чији је циљ потписивање Појединачног колективног уговора, којим ће се побољшати и уредити права радника .

Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука у посјети предузећу Водовод Србац

Активности у синдикалним организацијама
Данас је на позив предсједника синдикалне организације Водовод Србац Милована Добрњца колектив посјетио извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука Горан Савановић. Тема разговора био је текст новог предлога Правилника о дисциплинској и материјалној одговорности који [опширније]
Информација у вези са Одлуком Уставног суда Републике Српске