Синдикална организација „ SWISSLION„ Индустрија алата а.д. Требиње започела колективно преговарање са послодавцем

Синдикална организација `` SWISSLION`` Индустрија алата а.д. Требиње започела колективно преговарање са послодавцем

Дана 11.05.2018. године одржан је састанак Синдикалног одбора Синдикалне организације „ SWISSLION„ Индустрија алата а.д. Требиње, која је у саставу Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске, на коме је утврђен приједлог Појединачног колективног уговора за запослене у „ SWISSLION„ Индустрији алата а.д. Требиње. Састанку је присуствовао предсједник Гранског синдиката Тане Пеулић, извршни секретар, Драган Симовић и правник ССРС, Желимирка Лучић.

Oдржан је састанак Синдикалног одбора Синдикалне организације `` SWISSLION`` Индустрија алата а.д. Требиње
Oдржан је састанак Синдикалног одбора Синдикалне организације „ SWISSLION„ Индустрија алата а.д. Требиње

Истог дана одржан је и састанак  са директором послодавца, Бранком Ратковић, на коме је отпочет процес колективног преговарања за усаглашавање свих одредби Појединачног колективног уговора за запослене у  „ SWISSLION„ Индустрија алата а.д. Требиње који је у радној верзији достављен послодавцу.Договорено је да се до краја маја 2018. године  заврши колективно преговарање, чиме би се створила могућност да се међусобни односи  између послодавца и радника уреде  Појединачним колективним уговором, како то предвиђа Закон о раду и пракса у демократским земљама.

Тане Пеулић, изразио је задовољство што је социјални дијалог између синдиката и послодавца отворен у овом предузећу, чији је циљ потписивање Појединачног колективног уговора, којим ће се побољшати и уредити права радника .

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана 16. и 17. април 2019.године, Тирана

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана, Тирана, 16. и 17. април 2019. године

Међународна сарадња
У Тирани, 16. и 17. арила 2019. године одржава се Седми форум цивилног друштва Западног Балкана који организује Европски економско-социјални савјет о теми „Стање цивилног друштва на Западном Балкану- стање социјалног дијалога.“ Овај Форума је [опширније]