Синдикална организација „ SWISSLION„ Индустрија алата а.д. Требиње започела колективно преговарање са послодавцем

Синдикална организација `` SWISSLION`` Индустрија алата а.д. Требиње започела колективно преговарање са послодавцем

Дана 11.05.2018. године одржан је састанак Синдикалног одбора Синдикалне организације „ SWISSLION„ Индустрија алата а.д. Требиње, која је у саставу Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске, на коме је утврђен приједлог Појединачног колективног уговора за запослене у „ SWISSLION„ Индустрији алата а.д. Требиње. Састанку је присуствовао предсједник Гранског синдиката Тане Пеулић, извршни секретар, Драган Симовић и правник ССРС, Желимирка Лучић.

Oдржан је састанак Синдикалног одбора Синдикалне организације `` SWISSLION`` Индустрија алата а.д. Требиње
Oдржан је састанак Синдикалног одбора Синдикалне организације „ SWISSLION„ Индустрија алата а.д. Требиње

Истог дана одржан је и састанак  са директором послодавца, Бранком Ратковић, на коме је отпочет процес колективног преговарања за усаглашавање свих одредби Појединачног колективног уговора за запослене у  „ SWISSLION„ Индустрија алата а.д. Требиње који је у радној верзији достављен послодавцу.Договорено је да се до краја маја 2018. године  заврши колективно преговарање, чиме би се створила могућност да се међусобни односи  између послодавца и радника уреде  Појединачним колективним уговором, како то предвиђа Закон о раду и пракса у демократским земљама.

Тане Пеулић, изразио је задовољство што је социјални дијалог између синдиката и послодавца отворен у овом предузећу, чији је циљ потписивање Појединачног колективног уговора, којим ће се побољшати и уредити права радника .

Синдикалана потрошачка корпа за јун 2018. године 1879,73КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у јуну 2018. године, коштала је 1879,73 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата  у износу од 849,00 КМ, покривала  са свега 45,17 одсто. Највише просјечне [опширније]

Статистички подаци за јун 2018. године

Просјечна нето плата у Републици Српској исплаћена у јуну 2018. године износи 849,00 КМ и већа је за 2,00 КМ у односу на просјечну нето плату исплаћену у мају 2018. године. Синдикална потрошачка корпа за [опширније]