Синдикална организација „ SWISSLION„ Индустрија алата а.д. Требиње започела колективно преговарање са послодавцем

Синдикална организација `` SWISSLION`` Индустрија алата а.д. Требиње започела колективно преговарање са послодавцем

Дана 11.05.2018. године одржан је састанак Синдикалног одбора Синдикалне организације „ SWISSLION„ Индустрија алата а.д. Требиње, која је у саставу Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске, на коме је утврђен приједлог Појединачног колективног уговора за запослене у „ SWISSLION„ Индустрији алата а.д. Требиње. Састанку је присуствовао предсједник Гранског синдиката Тане Пеулић, извршни секретар, Драган Симовић и правник ССРС, Желимирка Лучић.

Oдржан је састанак Синдикалног одбора Синдикалне организације `` SWISSLION`` Индустрија алата а.д. Требиње
Oдржан је састанак Синдикалног одбора Синдикалне организације „ SWISSLION„ Индустрија алата а.д. Требиње

Истог дана одржан је и састанак  са директором послодавца, Бранком Ратковић, на коме је отпочет процес колективног преговарања за усаглашавање свих одредби Појединачног колективног уговора за запослене у  „ SWISSLION„ Индустрија алата а.д. Требиње који је у радној верзији достављен послодавцу.Договорено је да се до краја маја 2018. године  заврши колективно преговарање, чиме би се створила могућност да се међусобни односи  између послодавца и радника уреде  Појединачним колективним уговором, како то предвиђа Закон о раду и пракса у демократским земљама.

Тане Пеулић, изразио је задовољство што је социјални дијалог између синдиката и послодавца отворен у овом предузећу, чији је циљ потписивање Појединачног колективног уговора, којим ће се побољшати и уредити права радника .

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]