Савез синдиката Републике Српске није подржао Буџет РС за 2018. годину

Постигнут је договор социјалних партнера у вези Програма економских реформи 2018-2020. године и Приједлога закона о доприносима, Савез синдиката РС није подржао Буџет РС за 2018. јер нису усвојени захтјеви синдиката корисника буџета

На сједници Економско социјалног савјета која је одржана данас  у Дому синдиката у Бањој Луци , постигнут је договор социјалних партнера у вези Програма економских реформи 2018-2020.године и Приједлога  закома о доприносима. Ова два документа добили су подршку од Савеза синдиката РС, Владе РС и Уније удружења послодаваца РС.

Савез синдиката РС није подржао Буџет РС за 2018. јер нису усвојени  захтјеви синдиката корисника буџета .

МОР трипартизам " веома моћан противотров" за негативне политичке трендове и дискурс

МОР трипартизам “ веома моћан противотров“ за негативне политичке трендове и дискурс

Међународна сарадња
Међународна конференција рада завршена је 8. Јуна 2018. са поруком  генералног директора МОР –а , Гаја Рајдера, да се „његује, штити и практикује“ социјални дијалог. Трипартизам  који окупља владе, послодавце и раднике – „не само [опширније]