Састанак синдикалног одбора CCL Лакташи са предсједником Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске

Дана 24.07.2020. године одржан је састанак синдикалног одбора CCL Лакташи са предсједником Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.

Састанку су присуствовали Слободан Тодоровић, предсједник синдикалне организације, Сњежана Божић, замјеник предсједника синдикалне организације, Санела Савић члан синдикалног одбора.

На састанку је разговарано о стању у предузећу, исплати плата, уплати обавеза на плате, као и здравственом стању запослених у вријеме пандемије.

Предсједник синдиката је информисао о стању у предузећу и истакао да су радници радили пуно радно вријеме од проглашења пандемије вируса и данас раде пуним капацитетима, раде прековремено суботом и недјељом и уведена је трећа смјена.

Истакао је да се бруто плате редовно исплаћују, није било кашњења у исплатама, обезбјеђен је превоз, топли оброк, здравствена заштита и заштитна средства за све запослене, а регрес за годишњи одмор у последњих 15 година исплаћиван је у јулу мјесецу када радници иду на колективни годишњи одмор, међутим до данас није исплаћен и синдикални одбор је поднио захтјев директору да до краја мјесеца изврши исплату истог.

Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске информисао је присутне о активностима у Савезу синдиката и гранском синдикату те о закључцима Републичког одбора Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске који је одржан 03.07.2020. године.

Након међусобног информисања закључено је да синдикат мора бити јак, јединствен и да се у овом тешком времену очувају радна мјеста, очувају редовне бруто плате и друга примања запослених као и да се мора користити заштитна опрема и све мјере које прописују надлежни органи Републике Српске.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!