Sastanak sindikalnog odbora CCL Laktaši sa predsjednikom Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske

Dana 24.07.2020. godine održan je sastanak sindikalnog odbora CCL Laktaši sa predsjednikom Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske.

Sastanku su prisustvovali Slobodan Todorović, predsjednik sindikalne organizacije, Snježana Božić, zamjenik predsjednika sindikalne organizacije, Sanela Savić član sindikalnog odbora.

Na sastanku je razgovarano o stanju u preduzeću, isplati plata, uplati obaveza na plate, kao i zdravstvenom stanju zaposlenih u vrijeme pandemije.

Predsjednik sindikata je informisao o stanju u preduzeću i istakao da su radnici radili puno radno vrijeme od proglašenja pandemije virusa i danas rade punim kapacitetima, rade prekovremeno subotom i nedjeljom i uvedena je treća smjena.

Istakao je da se bruto plate redovno isplaćuju, nije bilo kašnjenja u isplatama, obezbjeđen je prevoz, topli obrok, zdravstvena zaštita i zaštitna sredstva za sve zaposlene, a regres za godišnji odmor u poslednjih 15 godina isplaćivan je u julu mjesecu kada radnici idu na kolektivni godišnji odmor, međutim do danas nije isplaćen i sindikalni odbor je podnio zahtjev direktoru da do kraja mjeseca izvrši isplatu istog.

Tane Peulić, predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske informisao je prisutne o aktivnostima u Savezu sindikata i granskom sindikatu te o zaključcima Republičkog odbora Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske koji je održan 03.07.2020. godine.

Nakon međusobnog informisanja zaključeno je da sindikat mora biti jak, jedinstven i da se u ovom teškom vremenu očuvaju radna mjesta, očuvaju redovne bruto plate i druga primanja zaposlenih kao i da se mora koristiti zaštitna oprema i sve mjere koje propisuju nadležni organi Republike Srpske.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!