Предсједница Синдиката радника у грађевинарству и СКД Републике Српске Драгана Врабичић у радној посјети Бијељини

Предсједница Сндиката радника у грађевинарству и СКД Републике Српске Драгана Врабичић у радној посјети Бијељини

Данас је у просторијама Регионалног синдикалног центра Бијељина одржан састанак регионалног одбора Синдиката радника у грађевинарству и СКД Републике Српске. Састанку су поред предсједника синдикалних организација присуствовали и предсједница овог синдиката Драгана Врабичић, те извршни сеекретар у Регионалном синдикалном центру Жељко Недић и Раденка Кајтаз, правник у Служби за бесплатну правну помоћ Савеза синдиката Републике Српске у Бијељини.

На састанку је разговарано о стању у предузећима, а предсједница Врабичић је упознала синдикалне активисте са активностима које се проводе на нивоу гранског синдиката и Савеза синдиката Републике Српске у циљу поправљања материјалног и радно – правног статуса свих радника у Републици Српској.

Након овог састанка одржан је и састанак са директором предузећа а.д. “ Бијељина пут “ Немањом Тољом, на коме је разговарано о начинима за превазилажење нагомиланих проблема у овом предузећу везано за неплаћање прековременог рада и накнаде превоза за раднике овог предузећа. Договорено је да руководство предузећа до 15. маја припреми одговор на захтјев синдиката након чега би био одржан још један састанак на коме би се покушало доћи до рјешења овог проблема.

Регионални форум о платама, Београд, 16-17.јули 2019. године

Регионални форум о платама, Београд, 16-17. јули 2019. године

Међународна сарадња
У складу са закључцима са сједнице Извршног одбора Пан-европског регионалног савјета (PERC), плате су неприхватљиво ниске у југоисточној Европи, што доводи у питање раднички дигнитет и живот. Како би се подржали синдикати у борби за [опширније]