Predsjednica Sindikata radnika u građevinarstvu i SKD Republike Srpske Dragana Vrabičić u radnoj posjeti Bijeljini

Predsjednica Sndikata radnika u građevinarstvu i SKD Republike Srpske Dragana Vrabičić u radnoj posjeti Bijeljini

Danas je u prostorijama Regionalnog sindikalnog centra Bijeljina održan sastanak regionalnog odbora Sindikata radnika u građevinarstvu i SKD Republike Srpske. Sastanku su pored predsjednika sindikalnih organizacija prisustvovali i predsjednica ovog sindikata Dragana Vrabičić, te izvršni seekretar u Regionalnom sindikalnom centru Željko Nedić i Radenka Kajtaz, pravnik u Službi za besplatnu pravnu pomoć Saveza sindikata Republike Srpske u Bijeljini.

Na sastanku je razgovarano o stanju u preduzećima, a predsjednica Vrabičić je upoznala sindikalne aktiviste sa aktivnostima koje se provode na nivou granskog sindikata i Saveza sindikata Republike Srpske u cilju popravljanja materijalnog i radno – pravnog statusa svih radnika u Republici Srpskoj.

Nakon ovog sastanka održan je i sastanak sa direktorom preduzeća a.d. “ Bijeljina put “ Nemanjom Toljom, na kome je razgovarano o načinima za prevazilaženje nagomilanih problema u ovom preduzeću vezano za neplaćanje prekovremenog rada i naknade prevoza za radnike ovog preduzeća. Dogovoreno je da rukovodstvo preduzeća do 15. maja pripremi odgovor na zahtjev sindikata nakon čega bi bio održan još jedan sastanak na kome bi se pokušalo doći do rješenja ovog problema.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!