Нови чланови синдиката у “ Јелшинграду “ из Градишке

Нови чланови синдиката у " Јелшинграду " из Градишке

Перица Праштало, предсједник Синдикалне организације у ПМП ‘Јелшинград’ из Градишке, предао је у Синдикалну канцеларију Градишка приступнице од 25 нових чланова. Праштало је преузео нове приступнице и чланске карте и најавио значајније омасовљење синдикалне организације.

-Подршка синдиката у нашем предузећу је све већа. Томе доприноси и одлична сарадња са менаџментом фабрике, рекао је Праштало.

Сличне активности  дешавају се и у ‘Металу’ из Градишке, предузећу у коме је усаглашен Појединачни колективни уговор.

-Постигли смо веома добру сарадњу са већинским власницима и директорима  предузећа из металске области у Градишци. Резултат тога је омасовљење организација и  постизање  већег степена права кроз ПКУ. То ће најбоље осјетити радници на платној листи и увјерити се да се исплати бити члан синдиката, рекао је Тане Пеулић, предсједник Гранског синдиката металске индустрије и рударства РС.

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]