Нови чланови синдиката у “ Јелшинграду “ из Градишке

Нови чланови синдиката у " Јелшинграду " из Градишке

Перица Праштало, предсједник Синдикалне организације у ПМП ‘Јелшинград’ из Градишке, предао је у Синдикалну канцеларију Градишка приступнице од 25 нових чланова. Праштало је преузео нове приступнице и чланске карте и најавио значајније омасовљење синдикалне организације.

-Подршка синдиката у нашем предузећу је све већа. Томе доприноси и одлична сарадња са менаџментом фабрике, рекао је Праштало.

Сличне активности  дешавају се и у ‘Металу’ из Градишке, предузећу у коме је усаглашен Појединачни колективни уговор.

-Постигли смо веома добру сарадњу са већинским власницима и директорима  предузећа из металске области у Градишци. Резултат тога је омасовљење организација и  постизање  већег степена права кроз ПКУ. То ће најбоље осјетити радници на платној листи и увјерити се да се исплати бити члан синдиката, рекао је Тане Пеулић, предсједник Гранског синдиката металске индустрије и рударства РС.

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана 16. и 17. април 2019.године, Тирана

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана, Тирана, 16. и 17. април 2019. године

Међународна сарадња
У Тирани, 16. и 17. арила 2019. године одржава се Седми форум цивилног друштва Западног Балкана који организује Европски економско-социјални савјет о теми „Стање цивилног друштва на Западном Балкану- стање социјалног дијалога.“ Овај Форума је [опширније]