Нови чланови синдиката у “ Јелшинграду “ из Градишке

Нови чланови синдиката у " Јелшинграду " из Градишке

Перица Праштало, предсједник Синдикалне организације у ПМП ‘Јелшинград’ из Градишке, предао је у Синдикалну канцеларију Градишка приступнице од 25 нових чланова. Праштало је преузео нове приступнице и чланске карте и најавио значајније омасовљење синдикалне организације.

-Подршка синдиката у нашем предузећу је све већа. Томе доприноси и одлична сарадња са менаџментом фабрике, рекао је Праштало.

Сличне активности  дешавају се и у ‘Металу’ из Градишке, предузећу у коме је усаглашен Појединачни колективни уговор.

-Постигли смо веома добру сарадњу са већинским власницима и директорима  предузећа из металске области у Градишци. Резултат тога је омасовљење организација и  постизање  већег степена права кроз ПКУ. То ће најбоље осјетити радници на платној листи и увјерити се да се исплати бити члан синдиката, рекао је Тане Пеулић, предсједник Гранског синдиката металске индустрије и рударства РС.

Синдикалана потрошачка корпа за јун 2018. године 1879,73КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у јуну 2018. године, коштала је 1879,73 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата  у износу од 849,00 КМ, покривала  са свега 45,17 одсто. Највише просјечне [опширније]

Статистички подаци за јун 2018. године

Просјечна нето плата у Републици Српској исплаћена у јуну 2018. године износи 849,00 КМ и већа је за 2,00 КМ у односу на просјечну нето плату исплаћену у мају 2018. године. Синдикална потрошачка корпа за [опширније]