Нови чланови синдиката у “ Јелшинграду “ из Градишке

Нови чланови синдиката у " Јелшинграду " из Градишке

Перица Праштало, предсједник Синдикалне организације у ПМП ‘Јелшинград’ из Градишке, предао је у Синдикалну канцеларију Градишка приступнице од 25 нових чланова. Праштало је преузео нове приступнице и чланске карте и најавио значајније омасовљење синдикалне организације.

-Подршка синдиката у нашем предузећу је све већа. Томе доприноси и одлична сарадња са менаџментом фабрике, рекао је Праштало.

Сличне активности  дешавају се и у ‘Металу’ из Градишке, предузећу у коме је усаглашен Појединачни колективни уговор.

-Постигли смо веома добру сарадњу са већинским власницима и директорима  предузећа из металске области у Градишци. Резултат тога је омасовљење организација и  постизање  већег степена права кроз ПКУ. То ће најбоље осјетити радници на платној листи и увјерити се да се исплати бити члан синдиката, рекао је Тане Пеулић, предсједник Гранског синдиката металске индустрије и рударства РС.

Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука у посјети предузећу Водовод Србац

Активности у синдикалним организацијама
Данас је на позив предсједника синдикалне организације Водовод Србац Милована Добрњца колектив посјетио извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука Горан Савановић. Тема разговора био је текст новог предлога Правилника о дисциплинској и материјалној одговорности који [опширније]
Информација у вези са Одлуком Уставног суда Републике Српске