Договорено формирање радних група за доношење измјена и допуна свих закона који се односе на материјални и социјални статус запослених у локалној самоуправи управи и јавним службама Републике Српске

Преговарачки тим Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске, који је предводио предсједник Бранко Зеленовић, разговарао је данас са помоћницима министра у Министарству управе и локалне самоуправе Српске, Славицом Лукић и Николом Кнежевићем.

На састанку одржаном у Дому синдиката у Бањалуци, договорено је да се формирају радне групе поменутог гранског синдиката и ресорног министарства, које ће радити на усаглашавању измјена и допуна свих закона који се односе на материјални  и социјални, односно радно-правни статус  запослених у локалној самоуправи, управи и јавним службама Републике Српске.

Састанку је присуствовала и предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић, која је информисала присутне о конкретним активностима које води Савез синдиката РС и Влада Српске, које се односе заштиту и унапређење економско-социјалног положаја ових категорија радника у Републици Српској.

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана 16. и 17. април 2019.године, Тирана

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана, Тирана, 16. и 17. април 2019. године

Међународна сарадња
У Тирани, 16. и 17. арила 2019. године одржава се Седми форум цивилног друштва Западног Балкана који организује Европски економско-социјални савјет о теми „Стање цивилног друштва на Западном Балкану- стање социјалног дијалога.“ Овај Форума је [опширније]