Договорено формирање радних група за доношење измјена и допуна свих закона који се односе на материјални и социјални статус запослених у локалној самоуправи управи и јавним службама Републике Српске

Преговарачки тим Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске, који је предводио предсједник Бранко Зеленовић, разговарао је данас са помоћницима министра у Министарству управе и локалне самоуправе Српске, Славицом Лукић и Николом Кнежевићем.

На састанку одржаном у Дому синдиката у Бањалуци, договорено је да се формирају радне групе поменутог гранског синдиката и ресорног министарства, које ће радити на усаглашавању измјена и допуна свих закона који се односе на материјални  и социјални, односно радно-правни статус  запослених у локалној самоуправи, управи и јавним службама Републике Српске.

Састанку је присуствовала и предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић, која је информисала присутне о конкретним активностима које води Савез синдиката РС и Влада Српске, које се односе заштиту и унапређење економско-социјалног положаја ових категорија радника у Републици Српској.

Распоред јавних расправа о Закону о посредовању у запошљавању и правима за вријеме незапослености и Закона о здравственом осигурању

У периоду од 16. до 23. јула 2019. године биће одржане заједничке јавне расправе о Нацрту Закона о измјенама и допунама Закона о посредовању у запошљавању и Нацрту Закона о измјенама и допунама Закона о [опширније]
Наставак преговора о Општем колективном уговору, Административни центар Владе РС, 09.07.2019. године, 15.00 часова

Најаве догађаја