Закључци са Друге сједнице Републичког одбора Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС, Теслић, 29.06.2018.године

Закључци са Друге сједнице Републичког одбора Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС, Теслић, 29.06.2018.године
Закључци са Друге сједнице Републичког одбора Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС, Теслић, 29.06.2018.године

На Другој сједници Републичког одбора Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС, одржаној 29.06.2018.године у Теслићу, којој су присуствовали и чланови Статутарног и Надзорног одбора овог Синдиката, донесени су сљедећи:

ЗАКЉУЧЦИ 

 1. Републички одбор Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС прихватио је информацију о активностима Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС и констатовао сљедеће:
 • да је Синдикат локалне самоуправе, управе и јавних служби РС извршио регистрацију код надлежних институција и то: Основног суда у Бањој Луци, Пореске управе РС, Министарства рада и борачко-инвалидске заштите РС и Завода за статистику РС, те да може да ради и функционише у пуном капацитету.
 • да је до дана одржавања сједнице Републичког одбора, Синдикату локалне самоуправе, управе и јавних служби РС, приступило 38 синдикалних организација, које су уредно регистроване код Министарства рада и борачко-инвалидске заштите РС и Пореске управе РС.
 • да је у току приступање нових синдикалних организација које ће дјеловати у саставу Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС.
 • Да се и даље настави са омасовљењем чланства, приступању и формирању нових синдикалних организација у саставу овог Синдиката.
 • да су одржани састанци по регијама на којима су предсједници синдикалних организација упознати са активностима Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС и анализирало стање по установама у вези права радника из радног односа.
 1. Републички одбор Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС донио је одлуку да се продужи мандат изабраних чланова органа и предсједника овог Синдиката који су изабрани на Оснивачкој скупштини Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС одржаној 28.03.2018.године.

До краја августа 2018.године биће одржана сједница Републичког одбора Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС на којој ће бити донесена одлука о мјесту и датуму одржавања Скупштине Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС, на којој ће се извршити избор органа и предсједника овог Синдиката.

 1. Републички одбор Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС прихватио је информацију са одржаног Округлог стола на тему „Изазови и прилике у локалној самоуправи, управи и јавним службама у Републици Српској“ који је овај синдикат организовао уз подршку Међународне конфедерације синдиката и Савеза синдиката РС.

На Округлом столу извршена је анализа законских и подзаконских прописа за запослене у овим областима и дати су конструктивни приједлози, примједбе и сугестије, како би се кроз измјену ових прописа унаприједио положај запослених у овим областима.

У циљу рјешавања ових питања, у наредном периоду, очекују се преговори Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС са надлежним министарствима и Савезом општина и градова.

Синдикат локалне самоуправе, управе и јавних служби РС ће формирати тимове за преговоре око усаглашавања колективних уговора у области локалне самоуправе, управе и јавних служби РС.

Сви предсједници синдикалних организација и чланство  Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске су позвани да дају своје приједлоге, примједбе и сугестије како би добили што боља и квалитетнија законска рјешења.

 1. Републички одбор Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС донио је одлуку да се одрже Први спортско-рекреативни сусрети Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске.

Први спортско-рекреативни сусрети Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС  ће бити одржани у у периоду од 22-25.08.2018.године  у хотелу “ Кардиал“ –Теслић.

Свим синдикалним организацијама од стране Организационог одбора спортско-рекреативних сусрета, биће достављене све детаљне информације и упутства, везана за њихово одржавање.

 1. Републички одбор Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС донио је одлуку о изради чланских карата које ће бити подјељене свим члановима овог Синдиката, на основу достављеног броја чланова синдикалних организација.
 2. Републички одбор Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС донио је одлуку да се упути обавјест свим синдикатима из области локалне самоуправе, управе и јавних служби у земљама Југоисточне Европе о формирању овог Синдиката, како би се успоставила међусобна сарадња.
 3. Републички одбор Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС је донио одлуку да се у складу са Статутом у Републички одбор кооптирају два представника Синдикалне организације Градска управа Бања Лука, један представник Синдикалне организације ЈУ Фонд дјечије заштите РС, један представник Синдикалне организације Градске управе Требиње и један представник Синдикалне организације општине Вишеград.

Синдикат локалне самоуправе, управе и јавних служби РС ће имати своје представнике и у Генералном вијећу и Надзорном одбору Савеза синдиката Републике Српске.

 1. Позивају се све синдикалне организације да активно учествују у раду Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске, да дају своје приједлоге, примједбе и сугестије, како би се унаприједио рад Синдиката и одлуке доносиле на демократски начин у интересу чланства, а не појединаца.
Први спортско-рекреативни сусрети Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС ће бити одржани у у периоду од 22-25.08.2018.године у хотелу “ Кардиал“ –Теслић.
Први спортско-рекреативни сусрети Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС ће бити одржани у у периоду од 22-25.08.2018.године у хотелу “ Кардиал“ –Теслић.

Погледајте документ


Последње вијести

Трилатерални састанак Економско - социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Трилатерални састанак економско – социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Међународна сарадња
Данас ће се у Београду у згради Владе Републике Србије одржати трилатерални састанак представника економско-социјалних савјета Републике Србије, Републике Српске и Грчке у чијем раду ће учествовати предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић. На [опширније]
Фондације Фридрих Еберт

Опроштајна посјета директора Фондације Фридрих Еберт Мариуса Милера Хенига Савезу синдиката Републике Српске

Међународна сарадња
Данас је у Кабинету предсједнице Савеза синдиката Републике Српске уприличен опроштајни састанак са резидентним директором Фондације Фридрих Еберт, господином Мариусом Милером Хенигом са којим су представници Савеза синдиката Републике Српске имали изузетну сарадњу. На састанку [опширније]