SREĆNA ŠKOLSKA SLAVA – SVETI SAVA

SREĆNA ŠKOLSKA SLAVA – SVETI SAVA
SREĆNA ŠKOLSKA SLAVA – SVETI SAVA

Savez sindikata Republike Srpske i Sindikat obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske, svim učiteljima, nastavnicima, profesorima kao i vaspitačima, čestita školsku slavu – Svetog Savu.

Takođe, svima onima koji rade u obrazovnom sistemu čestitamo školsku slavu.

Prošla godina i ova godina su posebne, pune izazova, teških odluka i velikih zadataka koji su bili i koji jesu pred našim učiteljima, našim nastavnicima i našim profesorima.

Svi oni su, ne štedeći sebe, dajući svoj profesionalni maksimum odgovorili na svaki izazov, na svaku prepreku i sa posebnom empatijom prema našoj djeci i Republici Srpskoj, besprijekorno i savršeno uradili svoj posao.

Biti prosvjetni radnik je čast i zadovoljstvo ali i beskrajna odgovornost.

Sve to, u svom radu, su pokazali naši prosvjetni radnici i u vrijeme pandemije virusa Covid -19, kada su svojom spretnošću i znanjem, organizovali nastavni proces i nisu uskratili svojim učenicima obavezu i sreću da uče, da se takmiče, da postižu rezultate i da stasavaju, već sutra, u obrazovane, vaspitane ljude od kojih zavisi budućnost Srpske.

I danas, na dan školske slave, najiskrenije se zahvaljujemo svim prosvetnim radnicima na odgovornosti u svetom poslu koji obavljaju.

Vi ste bitni za našu djecu, vi ste bitni za Srpsku i društvo u kojem živimo i radimo, i čim prije treba ozbiljno razmisliti, da se bar djelimično nagradi vaš rad i oda priznanje vama prije svega sjajnim ljudima i odličnim stručnjacima.

Sva zanimanja su važna, svi poslovi su važni, ali  moramo svi imati na umu da bez obrazovane i zdrave nacije nema budućnosti.

Mi smo zajedno sa vama oredjeljeni za budućnost, za našu djecu i za ponosne i cijenjene prosvetne radnike.

E to je zadatak Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Sindikat intenzivno radi u saradnji sa Ministarstvom, da ovo što jeste zahtjev, bude u najskorije vrijeme i realizovano.

Još jednom, uvažene kolege i koleginice, vi ste naši heroji, hvala vam i srećna vam školska slava – Sveti Sava.