Сједница Економско – социјалног савјета Републике Српске

Одржана сједница Економско - социјалног савјета, договора о најнижој плати нема

Предсједница Економско-социјалног савјета Републике Српске Ранка Мишић, заказала је 44. редовну овог трипартитног органа РС, која ће се данас ,19. октобра 2017. године са почетком у 13,00 часова , одржати у Дому синдиката у Бањалуци.
Централна тема о којој ће се расправљати биће усаглашавање и доношење одлуке о висини најниже плате у Републици Српској за 2018. годину, у складу са чланом 127. Закона о раду РС.
На дневном реду ће се наћи усаглашавање и именовање чланова експертског тима за спровођење анализе важећег Закона о раду РС, као и разматрање информације у вези са динамиком исплате средстава из програма социјалног збрињавања радника који су у процесу приватизације, стечаја и ликвидације предузећа остали без посла.
Чланови овог трипартитног органа, разматраће информацију о редовности рефундација и висини износа накнада за боловање и породиљско одсуство који се исплаћују од стране Фонда за здравствено осигурање и Фонда за дјечију заштиту Републике Српске.
Разматраће се Информација у вези позива на присуство техничком састанку економско-социјалних савјета држава у региону, који ће се одржати у Сарајеву од 14. до 16. новембра 2017. године, како и Информација у вези позива за присуство међународној конференцији у Атини, 23. и 24. новембра ове године.
Организатори конференције у Атини су Међународна асоцијација економско-социјалних савјета и сличних институција (МОР), и Економско-социјални савјет Републике Грчке.

Погледајте медијске извјештаје:

АТВ – Алтернативна телевизија

" Радићемо са нашим социјалним партнерима и на повећању плата " , предсједница РС Жељка Цвијановић, 18.03.2019. године

“ Радићемо са нашим социјалним партнерима и на повећању плата “ , предсједница РС Жељка Цвијановић, 18.03.2019. године

У Бањалуци је одржан састанак предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, руководством Владе Српске и предсједницима парламентарних странака које чине већину у Народној скупштини. Предсједница Српске је рекла да [опширније]
Састанак делегације ССРС предвођене предсједницом Ранком Мишић са премијером Радованом Вишковићем