Сједница Економско – социјалног савјета Републике Српске

Одржана сједница Економско - социјалног савјета, договора о најнижој плати нема

Предсједница Економско-социјалног савјета Републике Српске Ранка Мишић, заказала је 44. редовну овог трипартитног органа РС, која ће се данас ,19. октобра 2017. године са почетком у 13,00 часова , одржати у Дому синдиката у Бањалуци.
Централна тема о којој ће се расправљати биће усаглашавање и доношење одлуке о висини најниже плате у Републици Српској за 2018. годину, у складу са чланом 127. Закона о раду РС.
На дневном реду ће се наћи усаглашавање и именовање чланова експертског тима за спровођење анализе важећег Закона о раду РС, као и разматрање информације у вези са динамиком исплате средстава из програма социјалног збрињавања радника који су у процесу приватизације, стечаја и ликвидације предузећа остали без посла.
Чланови овог трипартитног органа, разматраће информацију о редовности рефундација и висини износа накнада за боловање и породиљско одсуство који се исплаћују од стране Фонда за здравствено осигурање и Фонда за дјечију заштиту Републике Српске.
Разматраће се Информација у вези позива на присуство техничком састанку економско-социјалних савјета држава у региону, који ће се одржати у Сарајеву од 14. до 16. новембра 2017. године, како и Информација у вези позива за присуство међународној конференцији у Атини, 23. и 24. новембра ове године.
Организатори конференције у Атини су Међународна асоцијација економско-социјалних савјета и сличних институција (МОР), и Економско-социјални савјет Републике Грчке.

Погледајте медијске извјештаје:

АТВ – Алтернативна телевизија

Свечана академија, Вијећница Банског двора Бањалука, 17.12.2018. у 16.00 часова

Грански синдикати
Поводом одласка 52. групе дјеце из Републике Српске и Федерације БиХ на једноипомјесечни одмор и опоравак на Сицилију и Сардинију, у понедјељак 17. децембра 2018. године, са почетком у 16,00 часова, у Вијећници Банског двора [опширније]
Улога синдиката у реформама пензионих система и побољшања друштвеног и материјалног положаја пензионера у земљама региона

Међународна сарадња
Предсједница и генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић и Горан Станковић, учествују у раду округлог стола о теми „ Улога синдиката у реформама пензионих система и побољшања друштвеног и материјалног положаја пензионера у [опширније]