Синдикати радника унутрашњих послова и правосуђа незадовољни одлуком о повећању плата ( Фото РТРС )

У синдикатима радника унутрашњих послова и правосуђа Републике Српске, незадовољни су најновијом одлуком Владе о повећању плата.

На тај начин радницима у овим установама плате ће бити повећане од 30 до 40 марака, што, наводе, није довољно. Тврде да их Влада није консултовала када је доносила одлуку о повећању плата, а како кажу, требала је. Најновије повећање неће покрити смањење плате по стопи минулог рада из јануара протекле године, поручили су представници синдиката радника унутрашњих послова и правосуђа Републике Српске.

„Цијеним да ће неко увидјети властиту грешку и да ћемо наставити са преговорима тамо гдје смо стали, а то је стварно повећање плата, на начин да се плате врате на ниво прије смањења по стопи минулог рада. Да се увећа плата полицијских службеника по основи природе посла и отежаних услова рада и да се раздвоје накнаде од плата. Не тражимо ништа друго“, рекла је предсједница Синдиката радника унутрашњих послова Републике Српске Аница Јондић.

„Трошкови живота су у мају 2008. године, када смо имали исту плату као сада, износили 1.584 марке. Сада у мају 2018. године они износе 1.882 марке. Трошкови живота су повећани за 300 марака, а овом одлуком Влада је, под наводницима, плате повећала за 30 марака“, истакао је предсједник Синдиката правосуђа Републике Српске Синиша Петровић.

Извор РТРС

Погледајте прилог РТРС ( видео )

Трилатерални састанак Економско - социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Трилатерални састанак економско – социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године