Синдикати радника унутрашњих послова и правосуђа незадовољни одлуком о повећању плата

Синдикати радника унутрашњих послова и правосуђа незадовољни одлуком о повећању плата ( Фото РТРС )
Синдикати радника унутрашњих послова и правосуђа незадовољни одлуком о повећању плата ( Фото РТРС )

У синдикатима радника унутрашњих послова и правосуђа Републике Српске, незадовољни су најновијом одлуком Владе о повећању плата.

На тај начин радницима у овим установама плате ће бити повећане од 30 до 40 марака, што, наводе, није довољно. Тврде да их Влада није консултовала када је доносила одлуку о повећању плата, а како кажу, требала је. Најновије повећање неће покрити смањење плате по стопи минулог рада из јануара протекле године, поручили су представници синдиката радника унутрашњих послова и правосуђа Републике Српске.

„Цијеним да ће неко увидјети властиту грешку и да ћемо наставити са преговорима тамо гдје смо стали, а то је стварно повећање плата, на начин да се плате врате на ниво прије смањења по стопи минулог рада. Да се увећа плата полицијских службеника по основи природе посла и отежаних услова рада и да се раздвоје накнаде од плата. Не тражимо ништа друго“, рекла је предсједница Синдиката радника унутрашњих послова Републике Српске Аница Јондић.

„Трошкови живота су у мају 2008. године, када смо имали исту плату као сада, износили 1.584 марке. Сада у мају 2018. године они износе 1.882 марке. Трошкови живота су повећани за 300 марака, а овом одлуком Влада је, под наводницима, плате повећала за 30 марака“, истакао је предсједник Синдиката правосуђа Републике Српске Синиша Петровић.

Извор РТРС

Погледајте прилог РТРС ( видео )


Последње вијести

Трилатерални састанак Економско - социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Трилатерални састанак економско – социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Међународна сарадња
Данас ће се у Београду у згради Владе Републике Србије одржати трилатерални састанак представника економско-социјалних савјета Републике Србије, Републике Српске и Грчке у чијем раду ће учествовати предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић. На [опширније]
Фондације Фридрих Еберт

Опроштајна посјета директора Фондације Фридрих Еберт Мариуса Милера Хенига Савезу синдиката Републике Српске

Међународна сарадња
Данас је у Кабинету предсједнице Савеза синдиката Републике Српске уприличен опроштајни састанак са резидентним директором Фондације Фридрих Еберт, господином Мариусом Милером Хенигом са којим су представници Савеза синдиката Републике Српске имали изузетну сарадњу. На састанку [опширније]