Синдикати радника унутрашњих послова и правосуђа незадовољни одлуком о повећању плата

Синдикати радника унутрашњих послова и правосуђа незадовољни одлуком о повећању плата ( Фото РТРС )
Синдикати радника унутрашњих послова и правосуђа незадовољни одлуком о повећању плата ( Фото РТРС )

У синдикатима радника унутрашњих послова и правосуђа Републике Српске, незадовољни су најновијом одлуком Владе о повећању плата.

На тај начин радницима у овим установама плате ће бити повећане од 30 до 40 марака, што, наводе, није довољно. Тврде да их Влада није консултовала када је доносила одлуку о повећању плата, а како кажу, требала је. Најновије повећање неће покрити смањење плате по стопи минулог рада из јануара протекле године, поручили су представници синдиката радника унутрашњих послова и правосуђа Републике Српске.

„Цијеним да ће неко увидјети властиту грешку и да ћемо наставити са преговорима тамо гдје смо стали, а то је стварно повећање плата, на начин да се плате врате на ниво прије смањења по стопи минулог рада. Да се увећа плата полицијских службеника по основи природе посла и отежаних услова рада и да се раздвоје накнаде од плата. Не тражимо ништа друго“, рекла је предсједница Синдиката радника унутрашњих послова Републике Српске Аница Јондић.

„Трошкови живота су у мају 2008. године, када смо имали исту плату као сада, износили 1.584 марке. Сада у мају 2018. године они износе 1.882 марке. Трошкови живота су повећани за 300 марака, а овом одлуком Влада је, под наводницима, плате повећала за 30 марака“, истакао је предсједник Синдиката правосуђа Републике Српске Синиша Петровић.

Извор РТРС

Погледајте прилог РТРС ( видео )


Последње вијести

11. синдикална љетна школа Пан - европског регионалног савјета " Изазови за мир, демократију и слободе у Европи " Сарајево, 11 - 13. септембар 2018. године

11. синдикална љетна школа Пан – европског регионалног савјета “ Изазови за мир, демократију и слободе у Европи “ Сарајево, 11 – 13. септембар 2018. године

Међународна сарадња
Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду 11.синдикалне љетне школе коју организује Међународна конфедерација синдиката/Пан-европски регионални савјет (МКС/ПЕРС) а чија је чланица Савез синдиката Републике Српске. Тема 11. синдикалне љетне школе је [опширније]
Одржан састанак предсједнице Савеза синдиката Републике Српске и предсједника гранских синдиката са премијерком Владе Републике Српске Жељком Цвијановић и министрима у Влади РС ( Фото РТРС )

Одржан састанак предсједнице Савеза синдиката Републике Српске и предсједника гранских синдиката са премијерком Владе Републике Српске Жељком Цвијановић и министрима у Влади РС ( Видео )

Савез синдиката РС
Данас је у Дому синдиката одржан састанак предсједнице Савеза синдиката Републике Српске Ранке Мишић и предсједника гранских синдиката са премијерком Жељком Цвијановић и министрима у Влади Републике Српске Антоном Касиповићем и Даном Малешевићем. Предсједник Владе [опширније]