Sindikati radnika unutrašnjih poslova i pravosuđa nezadovoljni odlukom o povećanju plata ( Foto RTRS )

U sindikatima radnika unutrašnjih poslova i pravosuđa Republike Srpske, nezadovoljni su najnovijom odlukom Vlade o povećanju plata.

Na taj način radnicima u ovim ustanovama plate će biti povećane od 30 do 40 maraka, što, navode, nije dovoljno. Tvrde da ih Vlada nije konsultovala kada je donosila odluku o povećanju plata, a kako kažu, trebala je. Najnovije povećanje neće pokriti smanjenje plate po stopi minulog rada iz januara protekle godine, poručili su predstavnici sindikata radnika unutrašnjih poslova i pravosuđa Republike Srpske.

„Cijenim da će neko uvidjeti vlastitu grešku i da ćemo nastaviti sa pregovorima tamo gdje smo stali, a to je stvarno povećanje plata, na način da se plate vrate na nivo prije smanjenja po stopi minulog rada. Da se uveća plata policijskih službenika po osnovi prirode posla i otežanih uslova rada i da se razdvoje naknade od plata. Ne tražimo ništa drugo“, rekla je predsjednica Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske Anica Jondić.

„Troškovi života su u maju 2008. godine, kada smo imali istu platu kao sada, iznosili 1.584 marke. Sada u maju 2018. godine oni iznose 1.882 marke. Troškovi života su povećani za 300 maraka, a ovom odlukom Vlada je, pod navodnicima, plate povećala za 30 maraka“, istakao je predsjednik Sindikata pravosuđa Republike Srpske Siniša Petrović.

Izvor RTRS

Pogledajte prilog RTRS ( video )

Poslednje vijesti

11. sindikalna ljetna škola Pan - evropskog regionalnog savjeta " Izazovi za mir, demokratiju i slobode u Evropi " Sarajevo, 11 - 13. septembar 2018. godine