СИНДИКАЛНА ШКОЛА ЗА ЖЕНЕ 25 – 27.септембар 2018.године Јахорина

СИНДИКАЛНА ШКОЛА ЗА ЖЕНЕ 25 - 27.септембар 2018.године Јахорина
СИНДИКАЛНА ШКОЛА ЗА ЖЕНЕ 25 - 27.септембар 2018.године Јахорина

У сусрет Конгресу  Међународне конфедерације синдиката и потребе за предузимање акција  као стратешких задатака њене  политике, ова Конфедерација  организује Синдикалну школу за жене у периоду од 25. до 27.септембра 2018.године на Јахорини.

Ове године школа ће се фокусирати на изазове и шансе за синдикате по питању улоге и доприноса женских комитета у јачању организационе базе и структуре синдиката, борбу против насиља на радном мјесту и  џендер јаза у платама.

Циљна група школе су чланице женских комитета Пан-европског регионалног вијећа и особа задужених  за џендер питања које активно учествују у промовисању политика једнакости, организационом развоју, активностима организовања и регрутовања чланства из региона Југоисточне Европе и Западног Балкана..

Савез синдиката Републике Српске који је  чланица Међународне конфедерације синдиката и Пан-евроспког регионалног вијећа,  представљаће Драгана Мацан , а Школу ће отворити генерални секретар Савеза синдиката РС, Горан Станковић.


Последње вијести

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Савез синдиката РС
Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Савез синдиката РС
Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]