СИНДИКАЛНА ШКОЛА ЗА ЖЕНЕ 25 – 27.септембар 2018.године Јахорина

СИНДИКАЛНА ШКОЛА ЗА ЖЕНЕ 25 - 27.септембар 2018.године Јахорина
СИНДИКАЛНА ШКОЛА ЗА ЖЕНЕ 25 - 27.септембар 2018.године Јахорина

У сусрет Конгресу  Међународне конфедерације синдиката и потребе за предузимање акција  као стратешких задатака њене  политике, ова Конфедерација  организује Синдикалну школу за жене у периоду од 25. до 27.септембра 2018.године на Јахорини.

Ове године школа ће се фокусирати на изазове и шансе за синдикате по питању улоге и доприноса женских комитета у јачању организационе базе и структуре синдиката, борбу против насиља на радном мјесту и  џендер јаза у платама.

Циљна група школе су чланице женских комитета Пан-европског регионалног вијећа и особа задужених  за џендер питања које активно учествују у промовисању политика једнакости, организационом развоју, активностима организовања и регрутовања чланства из региона Југоисточне Европе и Западног Балкана..

Савез синдиката Републике Српске који је  чланица Међународне конфедерације синдиката и Пан-евроспког регионалног вијећа,  представљаће Драгана Мацан , а Школу ће отворити генерални секретар Савеза синдиката РС, Горан Станковић.


Последње вијести

Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука у посјети предузећу Водовод Србац

Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука у посјети предузећу Водовод Србац

Активности у синдикалним организацијама
Данас је на позив предсједника синдикалне организације Водовод Србац Милована Добрњца колектив посјетио извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука Горан Савановић. Тема разговора био је текст новог предлога Правилника о дисциплинској и материјалној одговорности који [опширније]
Информација у вези са Одлуком Уставног суда Републике Српске

Статут Савеза синдиката Републике Српске на снази и у уставном поретку Републике Српске, тако је одлучио Уставни суд

Савез синдиката РС
Статут Савеза синдиката Републике Српске на снази и у уставном поретку Републике Српске, тако је одлучио Уставни суд Одлуком објављеном у Службеном Гласнику Републике Српске број 93/18. Одлука Уставног суда Републике Српске