Састанак СТУД РС са министром трговине и туризма у Влади Републике Српске

Предсједник Синдиката СТУД РС Горан Савановић и члан Републичког одбора Ђуро Амиџић, разговарали су данас са министром трговине и туризма у Влади Републике Српске Драгицом Ковач и сарадницима.

“ Упознали смо челне људе министарства са стањем у овој области из перспективе радника и синдиката. Мала примања и тешки услови, пуно прековременог рада па и рада у црној и сивој зони су тренутне карактеристике ове дјелатности. Основни акценат данашњег састанка је био упознавање министра и сарадника са активностима СТУД – а РС на укидању рада недјељом. “ , нагласио је Савановић.

Заједнички је констатовано да ће се за укидање рада недјељом морати укључити и друга министарства те још других субјеката.

Регионални форум о платама, Београд, 16-17.јули 2019. године

Регионални форум о платама, Београд, 16-17. јули 2019. године

Међународна сарадња
У складу са закључцима са сједнице Извршног одбора Пан-европског регионалног савјета (PERC), плате су неприхватљиво ниске у југоисточној Европи, што доводи у питање раднички дигнитет и живот. Како би се подржали синдикати у борби за [опширније]