Састанак СТУД РС са министром трговине и туризма у Влади Републике Српске

Предсједник Синдиката СТУД РС Горан Савановић и члан Републичког одбора Ђуро Амиџић, разговарали су данас са министром трговине и туризма у Влади Републике Српске Драгицом Ковач и сарадницима.

“ Упознали смо челне људе министарства са стањем у овој области из перспективе радника и синдиката. Мала примања и тешки услови, пуно прековременог рада па и рада у црној и сивој зони су тренутне карактеристике ове дјелатности. Основни акценат данашњег састанка је био упознавање министра и сарадника са активностима СТУД – а РС на укидању рада недјељом. “ , нагласио је Савановић.

Заједнички је констатовано да ће се за укидање рада недјељом морати укључити и друга министарства те још других субјеката.

Преговори социјалних партнера о Општем колективном уговору, 20.02.2019. године, 13.00 часова

Најаве догађаја
У Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци, сутра 20. фебруара 2019 године ( сриједа), са почетком у 13,00 часова, одржаће се преговори социјалних партнера, Владе РС, Уније удружења послодаваца и Савеза синдиката Републике Српске,  [опширније]
Састанак делегације ССРС са министром привреде и предузетништва РС Вјекославом Петричевићем, 20.02.2019. године у 11.00 часова