Састанак СТУД РС са министром трговине и туризма у Влади Републике Српске

Предсједник Синдиката СТУД РС Горан Савановић и члан Републичког одбора Ђуро Амиџић, разговарали су данас са министром трговине и туризма у Влади Републике Српске Драгицом Ковач и сарадницима.

“ Упознали смо челне људе министарства са стањем у овој области из перспективе радника и синдиката. Мала примања и тешки услови, пуно прековременог рада па и рада у црној и сивој зони су тренутне карактеристике ове дјелатности. Основни акценат данашњег састанка је био упознавање министра и сарадника са активностима СТУД – а РС на укидању рада недјељом. “ , нагласио је Савановић.

Заједнички је констатовано да ће се за укидање рада недјељом морати укључити и друга министарства те још других субјеката.

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана 16. и 17. април 2019.године, Тирана

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана, Тирана, 16. и 17. април 2019. године

Међународна сарадња
У Тирани, 16. и 17. арила 2019. године одржава се Седми форум цивилног друштва Западног Балкана који организује Европски економско-социјални савјет о теми „Стање цивилног друштва на Западном Балкану- стање социјалног дијалога.“ Овај Форума је [опширније]