Sastanak STUD RS sa ministrom trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske

Predsjednik Sindikata STUD RS Goran Savanović i član Republičkog odbora Đuro Amidžić, razgovarali su danas sa ministrom trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Dragicom Kovač i saradnicima.

“ Upoznali smo čelne ljude ministarstva sa stanjem u ovoj oblasti iz perspektive radnika i sindikata. Mala primanja i teški uslovi, puno prekovremenog rada pa i rada u crnoj i sivoj zoni su trenutne karakteristike ove djelatnosti. Osnovni akcenat današnjeg sastanka je bio upoznavanje ministra i saradnika sa aktivnostima STUD – a RS na ukidanju rada nedjeljom. “ , naglasio je Savanović.

Zajednički je konstatovano da će se za ukidanje rada nedjeljom morati uključiti i druga ministarstva te još drugih subjekata.

Poslednje vijesti

Konferencija na temu „Pravedna tranzicija: Sindikati zapadnog Balkana i njihova uloga u procesu“ , Skoplje, 11-13.04.2019. godine

Granski sindikati
Tane Peulić, predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske i član republičkog odbora ovog sindikata Rade Danilović, učestvovaće u radu dvodnevne konferencije na temu „Pravedna tranzicija: Sindikati zapadnog Balkana i njihova uloga u procesu“ [opširnije]