Sastanak STUD RS sa ministrom trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske

Predsjednik Sindikata STUD RS Goran Savanović i član Republičkog odbora Đuro Amidžić, razgovarali su danas sa ministrom trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Dragicom Kovač i saradnicima.

“ Upoznali smo čelne ljude ministarstva sa stanjem u ovoj oblasti iz perspektive radnika i sindikata. Mala primanja i teški uslovi, puno prekovremenog rada pa i rada u crnoj i sivoj zoni su trenutne karakteristike ove djelatnosti. Osnovni akcenat današnjeg sastanka je bio upoznavanje ministra i saradnika sa aktivnostima STUD – a RS na ukidanju rada nedjeljom. “ , naglasio je Savanović.

Zajednički je konstatovano da će se za ukidanje rada nedjeljom morati uključiti i druga ministarstva te još drugih subjekata.

Poslednje vijesti

Sastanak delegacije SSRS sa ministrom privrede i preduzetništva RS Vjekoslavom Petričevićem, 20.02.2019. godine u 11.00 časova

Najave događaja
Delegacija Saveza sindikata Republike Srpske, koju će predvoditi predsjednica Ranka Mišić, razgovaraće sutra 20. februara 2019. godine (srijeda), sa ministrom privrede i preduzetništva Srpske Vjekoslavom Petričevićem i njegovim saradnicima na temu: “ NADLEŽNOSTI  I KAPACITETI [opširnije]