Састанак синдикалног одбора УНИС Дервента са предстечајним управником

Дана 18.04.2019. године одржан је састанак синдикалног одбора УНИС Дервента са предстечајним управником Лазом Ђурђевићем, представником амбасаде Руске Федерације у БиХ, Иваном Јенисевим, представником руске жељезаре која је била пословни партнер овог предузећа Никитом Стариковим, затим Директором предузећа Душаном Живковићем и члановима Управног одбора предузећа УНИС Дервента, и Гораном Плавшићем директором предузећа Меридијан. Састанку је присуствовао и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства републике Српске Тане Пеулић.

На састанку је разговарано о процесу провођења предстечајног поступка у предузећу, а предстечајни управник Лазо Ђурђевић је информисао све присутне о правима и обавезама који проистичу из Закона о стечајном поступку.

Представници руске амбасаде и руске жељезаре инсистирали су да се роба у количини од 532 тоне врати руском партнеру, међутим, образложено је да се то не може ријешити прiје отварања стечајног поступка, те да се ово питање рјешава у редовној процедури како је то и предвиђено Законом о стечајном поступку

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године