Разговори о стању у “ Робним резервама „, “ Конзуму „, “ Бањи Дворови “ и “ Олимпијском центру Јахорина „

Разговори о стању у " Робним резервама ", " Конзуму ", " Бањи Дворови " и " Олимпијском центру Јахорина "

Предсједник Синдиката трговине, угоститељства, туризма и услужних дјелатности Републике Српске Горан Савановић, разговарао је 12. јула ове године у згради Владе РС са министром трговине и туризма и помоћником министра за трговину, Предрагом Глухаковићем и Душком Тегелтијом о теми:

Стање у трговини и туризму Републике Српске

Посебно су апострофирани проблеми у „Конзуму“, као и у Јавном предузећу „Робне резерве РС“ у којем је данас 12. јула 2017. године покренут стечајни поступак.
Предсједник Савановић је министру и његовом помоћнику изнио захтјеве радника и синдиката ових предузећа да се сачувају радна мјеста, а радници који евентуално у „Робним резервама РС“ остану без посла, да се у складу са Закључком Владе РС, распореде у друга владина јавна предузећа, установе и агенције.
Што се тиче проблема у области туризма, разговарано је о стању у „Бањи Дворови“ гдје је присутно незадовољство радника и синдиката садашњом ситуацијом, те наглашена потреба за дефинисањем модела приватизације и промјене власничке структуре који ће обезбједити наставак рада овог бањског комплекса.
Било је ријечи и о „Олимпијском центру“ Јахорина. Речено је да је у току именовање вршиоца дужности чланова Надзорног одбора, који у наредном периоду треба да припреми потребне услове за редовне изборе овог органа.
Констатовано је да је за наредна три мјесеца обезбјеђен довољан број туриста за рад Олимпијског центра, што ће омогућити редовност исплате плата радницима.

Будућност социјалног дијалога у промјењивом свијету рада региона западног Балкана, Београд 10 - 12. децембар

“ Будућност социјалног дијалога у промјењивом свијету рада региона западног Балкана “ , Београд 10 – 12. децембар

Међународна сарадња
Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду округлог стола о теми „Будућност социјалног дијалога у промјењивом свијету рада региона западног Балкана“ који организује Регионални синдикални савјет Солидарност којег су основали савези синдиката [опширније]