Предсједник Синдиката металске индустрије и рударства РС Тане Пеулић, одржао састанке у а.д. Рудник боксита Сребреница, ТРБ Братунац и Алумина Зворник

Предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске одржао је радне састанке у предузећима а.д. Рудник боксита Сребреница, ТРБ Братунац и Алумина Зворник.

У предузећу а.д. Рудник боксита Сребреница одржан је састанак синдикалног одбора са Директором предузећа. Разговарано је о превазилажењу тешке ситуације у овом предузећу. На састанку су усаглашени следећи закључци:

1. Да руководство предузећа уложи максималан напор да се радницима до 05. јануара 2018. године исплати једна плата
  2. Да Директор предузећа најкасније до 19. јануара 2018. године обезбједи одржавање састанка између већинског власника капитала и менаџмента предузећа са синдикалним одбором и предсједником Синдиката металске индустрије и рударства РС, на коме ће бити разговарано о начину превазилажења тешке ситуације у предузећу.

Предсједник синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске посјетио је и предузеће ТРБ Братунац гдје је одржао састанак са синдикалним одбором предузећа и представником менаџмента. Констатовано је да је ситуација у предузећу веома добра, те да се почетком следеће године отпочну преговори са менаџментом предузећа о могућству повећања цијене рада.

У предузећу Алумина Зворник, синдикални одбор и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства су разговарали о писму које је синдикалној организацији достављено од стране предсједника Управног одбора, те је донесен закључак да се затражи састанак са предсједником Управног одбора на коме би се разговарало о могућности за повећање најниже цијене рада.

Одржана сједница Имплементационог одбора Владе Републике Српске и Савеза синдиката Републике Српске ( Фото РТРС )

У Бањалуци је одржана сједница Имплементационог одбора Владе Републике Српске и Савеза синдиката. Сједницом је пресједавао потпредсједник Владе Републике Српске Антон Касиповић. Састанку су присуствовали министар рада и борачко инвалидске заштите Миленко Савановић, предсједница Савеза [опширније]

Најаве догађаја
Сједница Имплементационог одбора Владе Републике Српске и Савеза синдиката Републике Српске одржаће се данас 16.априла 2018.године са почетком у 11.00 часова у Кабинету потпредсједника Владе Републике Српске Антона Касиповића. У Имплементациони одбор испред Савеза синдиката [опширније]