Predsjednik Peulić razgovarao sa novim direktorom i novom predsjednicom sindikata u “ Mehanizmima B “ u Gradišci

Predsjednik Peulić razgovarao sa novim direktorom i novom predsjednicom sindikata u 'Mehanizmima B' u Gradišci
Predsjednik Peulić razgovarao sa novim direktorom i novom predsjednicom sindikata u 'Mehanizmima B' u Gradišci

Tane Peulić, predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva RS i  sindikalni povjerenik Boško Grgić danas su se sastali sa članicama Sindikalnog odbora i menadžerima preduzeća ‘Mehanizmi B’ iz Gradiške.

Predsjednik Peulić se tom prilikom upoznao sa novoizabranom predsjednicom Sindikalne organizacije ovoga preduzeća, Sanjom Racom, te sa Bobanom Čegarom, novim direktorom preduzeća.

Direktor Boban Čegar podržao je rad sindikata i najavio povećanje plate i u ovoj godini.

-Naša politika nije štednja na radničkim platama, već na troškovima, zalihama  i upravljanju repromaterijalima. Sindikat smatram saigračem u vođenju ovoga sistema i imaće uvijek moju podršku, rekao je Čegar.

Mirko Karaulac, direktor preduzeća od osnivanja, ubraja se u red menadžera koji respektuju sindikat i radnike, takođe je prisustvovao današnjem sastanku.

-Radnik je oduvijek bio u žiži našeg interesovanja. Raduje i činjenica da smo počeli stipendirati studente. Srećan sam što ostavljam zdravu firmu zdravom kolektivu.  Vjerujem da će mladi ljudi znati unaprijediti ovo preduzeće koje radi za vodeće svjetske kompanije poput ‘Philipsa’ i ‘Boscha’,rekao je Karaulac.

Predsjednik Peulić   kaže da ga je nova predsjednica obradovala informacijom o novim članovima sindikata, a novi direktor o najavljenom povećanju plate.

-I predsjednica Sanja Raca i direktor Boban Čegar imaju moju punu podršku. Veoma smo zahvalni gospodinu Karaulcu, koji je u nama godinama vidio istinske prijatelje, a potom i  iskrene socijalne partnere. ‘Mehanizmi B“  je malo preduzeće, ali je ponos  naše privrede, rekao je Peulić.

‘Mehanizmi B’  se bave  proizvodnjom malih kućanskih aparata, depilatora, proizvoda za auto  industriju i drugih komponenata.


e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!