Почела синдикална школа за младе синдикалне активисте

Актив младих Савеза синдиката Републике Српске заједно са Секцијом младих ССС БиХ уз подршку Фондације Фридрих Еберт и ове године организује Синдикалну школу за младе синдикалне активисте.
Синдикална школа је прилика да се млади синдикални активисти из гранских синдиката који имају формиран Актив младих, упознају са основним темама и информацијама из области радног законодавства, колективног преговарања, социјалног дијалога, основа синдикализма, јавног наступа, те другим релевантним темама и активностима које проводе Савез синдиката РС и грански синдикати.
Синдикална школа се састоји од три модула (викенд семинара), по завршетку којих ће учесницима бити додјељени цертификати о завршеној школи.
Синдикални активисти ће стечена знања пренијети у своје синдикалне организације и гранске синдикате из којих долазе, те радити на бољој комуникацији, размјени информација и омасовљењу чланства.

МОР трипартизам " веома моћан противотров" за негативне политичке трендове и дискурс

МОР трипартизам “ веома моћан противотров“ за негативне политичке трендове и дискурс

Међународна сарадња
Међународна конференција рада завршена је 8. Јуна 2018. са поруком  генералног директора МОР –а , Гаја Рајдера, да се „његује, штити и практикује“ социјални дијалог. Трипартизам  који окупља владе, послодавце и раднике – „не само [опширније]