Почела синдикална школа за младе синдикалне активисте

Актив младих Савеза синдиката Републике Српске заједно са Секцијом младих ССС БиХ уз подршку Фондације Фридрих Еберт и ове године организује Синдикалну школу за младе синдикалне активисте.
Синдикална школа је прилика да се млади синдикални активисти из гранских синдиката који имају формиран Актив младих, упознају са основним темама и информацијама из области радног законодавства, колективног преговарања, социјалног дијалога, основа синдикализма, јавног наступа, те другим релевантним темама и активностима које проводе Савез синдиката РС и грански синдикати.
Синдикална школа се састоји од три модула (викенд семинара), по завршетку којих ће учесницима бити додјељени цертификати о завршеној школи.
Синдикални активисти ће стечена знања пренијети у своје синдикалне организације и гранске синдикате из којих долазе, те радити на бољој комуникацији, размјени информација и омасовљењу чланства.

11. синдикална љетна школа Пан - европског регионалног савјета " Изазови за мир, демократију и слободе у Европи " Сарајево, 11 - 13. септембар 2018. године

11. синдикална љетна школа Пан – европског регионалног савјета “ Изазови за мир, демократију и слободе у Европи “ Сарајево, 11 – 13. септембар 2018. године

Међународна сарадња
Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду 11.синдикалне љетне школе коју организује Међународна конфедерација синдиката/Пан-европски регионални савјет (МКС/ПЕРС) а чија је чланица Савез синдиката Републике Српске. Тема 11. синдикалне љетне школе је [опширније]