Почела синдикална школа за младе синдикалне активисте

Актив младих Савеза синдиката Републике Српске заједно са Секцијом младих ССС БиХ уз подршку Фондације Фридрих Еберт и ове године организује Синдикалну школу за младе синдикалне активисте.
Синдикална школа је прилика да се млади синдикални активисти из гранских синдиката који имају формиран Актив младих, упознају са основним темама и информацијама из области радног законодавства, колективног преговарања, социјалног дијалога, основа синдикализма, јавног наступа, те другим релевантним темама и активностима које проводе Савез синдиката РС и грански синдикати.
Синдикална школа се састоји од три модула (викенд семинара), по завршетку којих ће учесницима бити додјељени цертификати о завршеној школи.
Синдикални активисти ће стечена знања пренијети у своје синдикалне организације и гранске синдикате из којих долазе, те радити на бољој комуникацији, размјени информација и омасовљењу чланства.

Одржана сједница Економско - социјалног савјета РС, још увијек нема коначног договора о висини најниже плате за 2017. годину

Одржана сједница Економско – социјалног савјета РС, још увијек нема коначног договора о висини најниже плате за 2017. годину

У Бањалуци је завршена сједница Економско – социјалног савјета РС, договора о висини најниже плате за наредну годину још увијек нема. Преговори се настављају наредних дана. Погледајте прилоге РТРС – а из Српске данас и [опширније]
Данас сједница Економско - социјалног савјета Републике Српске, на дневном реду утврђивање приједлога одлуке о висини најниже плате за следећу годину