Почела синдикална школа за младе синдикалне активисте

Актив младих Савеза синдиката Републике Српске заједно са Секцијом младих ССС БиХ уз подршку Фондације Фридрих Еберт и ове године организује Синдикалну школу за младе синдикалне активисте.
Синдикална школа је прилика да се млади синдикални активисти из гранских синдиката који имају формиран Актив младих, упознају са основним темама и информацијама из области радног законодавства, колективног преговарања, социјалног дијалога, основа синдикализма, јавног наступа, те другим релевантним темама и активностима које проводе Савез синдиката РС и грански синдикати.
Синдикална школа се састоји од три модула (викенд семинара), по завршетку којих ће учесницима бити додјељени цертификати о завршеној школи.
Синдикални активисти ће стечена знања пренијети у своје синдикалне организације и гранске синдикате из којих долазе, те радити на бољој комуникацији, размјени информација и омасовљењу чланства.

Регионални форум о платама, Београд, 16-17.јули 2019. године

Регионални форум о платама, Београд, 16-17. јули 2019. године

Међународна сарадња
У складу са закључцима са сједнице Извршног одбора Пан-европског регионалног савјета (PERC), плате су неприхватљиво ниске у југоисточној Европи, што доводи у питање раднички дигнитет и живот. Како би се подржали синдикати у борби за [опширније]