Побољшати материјални положај запослених у институцијама правосуђа у Републици Српској

Побољшати материјални положај запослених у институцијама правосуђа у Републици Српској
Побољшати материјални положај запослених у институцијама правосуђа у Републици Српској

Делегација Синдиката правосуђа Републике Српске коју је предводио предсједник Синиша Петровић, одржала је данас у Административном центру Владе РС радни састанак са ресорним министром у Влади Републике Српске Антоном Касиповићем, о побољшању материјалног положаја запослених у институцијама правосуђа у Републици Српској.

Договорено је и да се, у што скоријем времену, уложи више напора како би се побољшао материјални положај свих запослених у правосудним институцијама Републике Српске.

На састанку је такође закључено да је потребно сагледати могућности како би се, овлаштеним службеним лицима запосленим у казнено-поправним установама као и Судској полицији Републике Српске утврдило право на исплату додатне накнаде, на начин како је то урађено за полицијске службенике Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Синдикат правосуђа ће у наредном периоду интензивирати активности како би у сарадњи са Министарством правде дошло до повећања плата свим запосленим у области правосуђа у Републици Српској.


Последње вијести

Трилатерални састанак Економско - социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Трилатерални састанак економско – социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Међународна сарадња
Данас ће се у Београду у згради Владе Републике Србије одржати трилатерални састанак представника економско-социјалних савјета Републике Србије, Републике Српске и Грчке у чијем раду ће учествовати предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић. На [опширније]
Фондације Фридрих Еберт

Опроштајна посјета директора Фондације Фридрих Еберт Мариуса Милера Хенига Савезу синдиката Републике Српске

Међународна сарадња
Данас је у Кабинету предсједнице Савеза синдиката Републике Српске уприличен опроштајни састанак са резидентним директором Фондације Фридрих Еберт, господином Мариусом Милером Хенигом са којим су представници Савеза синдиката Републике Српске имали изузетну сарадњу. На састанку [опширније]