Побољшати материјални положај запослених у институцијама правосуђа у Републици Српској

Делегација Синдиката правосуђа Републике Српске коју је предводио предсједник Синиша Петровић, одржала је данас у Административном центру Владе РС радни састанак са ресорним министром у Влади Републике Српске Антоном Касиповићем, о побољшању материјалног положаја запослених у институцијама правосуђа у Републици Српској.

Договорено је и да се, у што скоријем времену, уложи више напора како би се побољшао материјални положај свих запослених у правосудним институцијама Републике Српске.

На састанку је такође закључено да је потребно сагледати могућности како би се, овлаштеним службеним лицима запосленим у казнено-поправним установама као и Судској полицији Републике Српске утврдило право на исплату додатне накнаде, на начин како је то урађено за полицијске службенике Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Синдикат правосуђа ће у наредном периоду интензивирати активности како би у сарадњи са Министарством правде дошло до повећања плата свим запосленим у области правосуђа у Републици Српској.

Синдикална потрошачка корпа за мај 2019. године 1894,39KM

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у мају  2019.године, коштала је 1894,39 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 903,00 КМ, покривала са свега 47,67 одсто. Просјечна [опширније]

Статистички подаци за мај 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у мају 2019. године износи 903,00 КМ и већа је за 7,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у априлу [опширније]