Побољшати материјални положај запослених у институцијама правосуђа у Републици Српској

Делегација Синдиката правосуђа Републике Српске коју је предводио предсједник Синиша Петровић, одржала је данас у Административном центру Владе РС радни састанак са ресорним министром у Влади Републике Српске Антоном Касиповићем, о побољшању материјалног положаја запослених у институцијама правосуђа у Републици Српској.

Договорено је и да се, у што скоријем времену, уложи више напора како би се побољшао материјални положај свих запослених у правосудним институцијама Републике Српске.

На састанку је такође закључено да је потребно сагледати могућности како би се, овлаштеним службеним лицима запосленим у казнено-поправним установама као и Судској полицији Републике Српске утврдило право на исплату додатне накнаде, на начин како је то урађено за полицијске службенике Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Синдикат правосуђа ће у наредном периоду интензивирати активности како би у сарадњи са Министарством правде дошло до повећања плата свим запосленим у области правосуђа у Републици Српској.

Трилатерални састанак Економско - социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Трилатерални састанак економско – социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Међународна сарадња
Данас ће се у Београду у згради Владе Републике Србије одржати трилатерални састанак представника економско-социјалних савјета Републике Србије, Републике Српске и Грчке у чијем раду ће учествовати предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић. На [опширније]