Побољшати материјални положај запослених у институцијама правосуђа у Републици Српској

Делегација Синдиката правосуђа Републике Српске коју је предводио предсједник Синиша Петровић, одржала је данас у Административном центру Владе РС радни састанак са ресорним министром у Влади Републике Српске Антоном Касиповићем, о побољшању материјалног положаја запослених у институцијама правосуђа у Републици Српској.

Договорено је и да се, у што скоријем времену, уложи више напора како би се побољшао материјални положај свих запослених у правосудним институцијама Републике Српске.

На састанку је такође закључено да је потребно сагледати могућности како би се, овлаштеним службеним лицима запосленим у казнено-поправним установама као и Судској полицији Републике Српске утврдило право на исплату додатне накнаде, на начин како је то урађено за полицијске службенике Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Синдикат правосуђа ће у наредном периоду интензивирати активности како би у сарадњи са Министарством правде дошло до повећања плата свим запосленим у области правосуђа у Републици Српској.

Регионални форум о платама, Београд, 16-17.јули 2019. године

Регионални форум о платама, Београд, 16-17. јули 2019. године

Међународна сарадња
У складу са закључцима са сједнице Извршног одбора Пан-европског регионалног савјета (PERC), плате су неприхватљиво ниске у југоисточној Европи, што доводи у питање раднички дигнитет и живот. Како би се подржали синдикати у борби за [опширније]