Održana Četvrta sjednica Republičkog odbora Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske

Na Četvrtoj  sjednici Republičkog odbora Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske, održanoj 27.02.2019.godine u Zvorniku,  raspravljalo se, između ostalog, o aktivnostima Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske između dvije sjednice, o stanju u sindikalnim organizacijama, te je prihvaćena informacija sa sastanka pregovaračkog tima sa predstavnicima Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske sa posebnim akcentom na izmjene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim je predviđeno da ne dođe do viška zaposlenih u lokalnoj samoupravi.

Republički odbor Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske, prihvatio je informaciju o aktivnostima Saveza sindikata Republike Srpske koja se odnosi na realizaciju Memoranduma o zajedničkim mjerama za period 2018-2020.godinu, zaključenog od strane Saveza sindikata Republike Srpske i Vlade Republike Srpske.

Dogovorene su i aktivnosti vezane za pripremu Skupštine Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske.

Na sjednici je takođe donesena i Odluka o održavanju drugih sportsko-rekreativnih susreta, a  dogovorene su i aktivnosti vezane za pripremu Skupštine Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!