Одржана Четврта сједница Републичког одбора Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске

На Четвртој  сједници Републичког одбора Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске, одржаној 27.02.2019.године у Зворнику,  расправљало се, између осталог, о активностима Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске између двије сједнице, о стању у синдикалним организацијама, те је прихваћена информација са састанка преговарачког тима са представницима Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске са посебним акцентом на измјене и допуне Закона о локалној самоуправи, којим је предвиђено да не дође до вишка запослених у локалној самоуправи.

Републички одбор Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске, прихватио је информацију о активностима Савеза синдиката Републике Српске која се односи на реализацију Меморандума о заједничким мјерама за период 2018-2020.годину, закљученог од стране Савеза синдиката Републике Српске и Владе Републике Српске.

Договорене су и активности везане за припрему Скупштине Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске.

На сједници је такође донесена и Одлука о одржавању других спортско-рекреативних сусрета, а  договорене су и активности везане за припрему Скупштине Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске.

Распоред јавних расправа о Закону о посредовању у запошљавању и правима за вријеме незапослености и Закона о здравственом осигурању

У периоду од 16. до 23. јула 2019. године биће одржане заједничке јавне расправе о Нацрту Закона о измјенама и допунама Закона о посредовању у запошљавању и Нацрту Закона о измјенама и допунама Закона о [опширније]
Наставак преговора о Општем колективном уговору, Административни центар Владе РС, 09.07.2019. године, 15.00 часова

Најаве догађаја