Одржан Други модул синдикалне школе за младе синдикалне активисте

Одржан Други модул синдикалне школе за младе синдикалне активисте коју

У Добоју је од 13 – 15.10.2017.године одржан Други модул синдикалне школе за младе синдикалне активисте коју, уз подршку фондације Фридрих Еберт, организује Савез синдиката Републике Српске и ССС БиХ.
Учесници синдикалне школе имали су прилику да се упознају са темама које се тичу тренутних активности савеза синдиката у БиХ, међународних правних стандарда, закона о раду, колективног преговарања у теорији и пракси и других тема значајних за рад синдиката и да учествују у интерактивној дискусији, како би стечена знања могли примјенити у пракси, са циљем заштите права и интереса чланова синдиката.
Испред Савеза синдиката Републике Српске предавачи су били: Ранка Мишић, предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Тане Пеулић, потпредсједник Савеза синдиката Републике Српске, Велка Оџаковић, дипломирана правница и бивши генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске, Горан Станковић, дипломирани правник и генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске, те Гојко Павловић и Божица Глигорић, бивши полазници синдикалне школе, а сада чланови органа Савеза синдиката Републике Српске.
Трећи модул синдикалне школе биће одржан у мјесецу новембру 2017. године.

11. синдикална љетна школа Пан - европског регионалног савјета " Изазови за мир, демократију и слободе у Европи " Сарајево, 11 - 13. септембар 2018. године

11. синдикална љетна школа Пан – европског регионалног савјета “ Изазови за мир, демократију и слободе у Европи “ Сарајево, 11 – 13. септембар 2018. године

Међународна сарадња
Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду 11.синдикалне љетне школе коју организује Међународна конфедерација синдиката/Пан-европски регионални савјет (МКС/ПЕРС) а чија је чланица Савез синдиката Републике Српске. Тема 11. синдикалне љетне школе је [опширније]