Одржан Други модул синдикалне школе за младе синдикалне активисте

Одржан Други модул синдикалне школе за младе синдикалне активисте коју

У Добоју је од 13 – 15.10.2017.године одржан Други модул синдикалне школе за младе синдикалне активисте коју, уз подршку фондације Фридрих Еберт, организује Савез синдиката Републике Српске и ССС БиХ.
Учесници синдикалне школе имали су прилику да се упознају са темама које се тичу тренутних активности савеза синдиката у БиХ, међународних правних стандарда, закона о раду, колективног преговарања у теорији и пракси и других тема значајних за рад синдиката и да учествују у интерактивној дискусији, како би стечена знања могли примјенити у пракси, са циљем заштите права и интереса чланова синдиката.
Испред Савеза синдиката Републике Српске предавачи су били: Ранка Мишић, предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Тане Пеулић, потпредсједник Савеза синдиката Републике Српске, Велка Оџаковић, дипломирана правница и бивши генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске, Горан Станковић, дипломирани правник и генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске, те Гојко Павловић и Божица Глигорић, бивши полазници синдикалне школе, а сада чланови органа Савеза синдиката Републике Српске.
Трећи модул синдикалне школе биће одржан у мјесецу новембру 2017. године.

Свечана академија, Вијећница Банског двора Бањалука, 17.12.2018. у 16.00 часова

Грански синдикати
Поводом одласка 52. групе дјеце из Републике Српске и Федерације БиХ на једноипомјесечни одмор и опоравак на Сицилију и Сардинију, у понедјељак 17. децембра 2018. године, са почетком у 16,00 часова, у Вијећници Банског двора [опширније]
Улога синдиката у реформама пензионих система и побољшања друштвеног и материјалног положаја пензионера у земљама региона