Odluka o stupanju u štrajk upozorenja zavisi od ispunjenja zahtjeva

Odluka o stupanju u štrajk upozorenja zavisi od ispunjenja zahtjeva
Odluka o stupanju u štrajk upozorenja zavisi od ispunjenja zahtjeva

Nakon Odluke Sindikalne organizacije JU „Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ Banja Luka o stupanju u štrajk upozorenja, od 26. jula ove godine, predstavnici sindikata su, na poziv Gradske uprave Banjaluka, u srijedu 27. jula 2022. godine održali sastanak sa predstavnicima Grada Banjaluka.

Na sastanku je dogovoreno da do petka, 29. jula 2022. godine svim radnicima JU „Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ Banja Luka bude isplaćen drugi dio regresa u iznosu od 350 KM, zatim da se već u ponedjeljak 1. avgusta 2022. godine potpišu Izmjene i dopune Kolektivnog ugovora, kako bi svim radnicima avgustovska plata bila uvećana za 50 KM, a treći korak jeste potpisivanje novog Kolektivnog ugovora za zaposlene u JU „Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ Banja Luka, do kraja avgusta, kako bi već od septembra mjeseca došlo do novog povećanja plata i ostalih primanja.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi Banjaluka, održan je sastanak Sindikalne organizacije JU „Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ Banja Luka, na kojem je donesen zaključak da će radnici, ukoliko ne dođe do realizacije zahtjeva, aktivirati Odluku o stupanju u štrajk upozorenja, jer plate zaposlenih u ovoj javnoj ustanovi nisu povećane već 17 godina.


NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!