Одлука о ступању у штрајк упозорења зависи од испуњења захтјева

Након Одлуке Синдикалне организације ЈУ „Центар за предшколско васпитање и образовање“ Бања Лука о ступању у штрајк упозорења, од 26. јула ове године, представници синдиката су, на позив Градске управе Бањалука, у сриједу 27. јула 2022. године одржали састанак са представницима Града Бањалука.

На састанку је договорено да до петка, 29. јула 2022. године свим радницима ЈУ „Центар за предшколско васпитање и образовање“ Бања Лука буде исплаћен други дио регреса у износу од 350 КМ, затим да се већ у понедјељак 1. августа 2022. године потпишу Измјене и допуне Колективног уговора, како би свим радницима августовска плата била увећана за 50 КМ, а трећи корак јесте потписивање новог Колективног уговора за запослене у ЈУ „Центар за предшколско васпитање и образовање“ Бања Лука, до краја августа, како би већ од септембра мјесеца дошло до новог повећања плата и осталих примања.

Након састанка у Градској управи Бањалука, одржан је састанак Синдикалне организације ЈУ „Центар за предшколско васпитање и образовање“ Бања Лука, на којем је донесен закључак да ће радници, уколико не дође до реализације захтјева, активирати Одлуку о ступању у штрајк упозорења, јер плате запослених у овој јавној установи нису повећане већ 17 година.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!