Новим Колективним уговором за запослене у ЈПШ “ Шуме Републике Српске “ а.д. Соколац побољшана радничка права

Новим Колективним уговором за запослене у ЈПШ " Шуме Републике Српске " а.д. Соколац побољшана радничка права

Предсједник Јединствене удружене синдикалне организације   у ЈПШ „ Шуме Републике Српске„ а.д. Соколац, Душан Марковић, са директором ЈПШ „ Шуме Републике Српске„ а.д. Соколац, Ристом Марићем, дана 1.новембра 2018. године потписао је Колективни уговор за запослене у ЈПШ  „ Шуме Републике Српске„ а.д. Соколац.

Овај Колектвини уговор објављен је у „ Службеном гласнику Републике Српске„ број: 113/2018 дана 06.12.2018. године, који ступа на снагу 8 дана од дана објављивања, а чије одредбе ће се примјењивати на све запослене раднике у ЈПШ  „ Шуме Републике Српске„ а.д. Соколац.

Одредбе Колективног уговора су на квалитетан начин урађене, уз велику подрушку и помоћ Синдиката шумарства, прераде дрвета и папира Републике Српске као и Савеза Синдиката Републике Српске, које доносе низ побољшања за раднике  у погледу цијене рада, минулог рада, топлог оброка, трошкова превоза, накнаде за регрес.Такође овим Колективним уговором  боље су регулисани и услови за рад Синдиката.

Колективни уговор за азпослене у ЈПШ “ Шуме Републике Српске “ а.д. Соколац ( .пдф )

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ