Нове повољности за чланове синдиката

Савез синдиката Републике Српске је у Теслићу 13. марта за предсједнике гранских синдиката, извршне секретаре, повјеренике и правнике у синдикалним канцеларијама организовао презентацију представника Европског добровољног пензионог фонда. Презентацију су одржали Милош Срдић и Драган Бајић из Европског добровољног пензионог фонда, а презентацији је присуствовао и Томаш Завршник, члан извршног одбора – директор фонда.

Наиме, у циљу праћења савремених трендова у окружењу и земљама Европске уније, Савез синдиката Републике Српске ће свакако истражити могућности да својим члановима обезбједи боље услове живота и након завршетка радног вијека, тј. након одласка у пензију. Добровољни пензиони фондови су додатни извор финансирања након одласка у пензију и уообичајени су начин додатног финансирања у земљама Европске уније а то ће убрзо постати и код нас. Јако је битно истаћи да овакав вид фонда нуди повољније и јефтиније услове него постојећи солидарни системи пензионог осигурања, затим обезбјеђује сигурност уложеног новца радника и загарантовану сигурност исплате средстава, а све то ослањајући се на олакшице у пореском систему земаља у којима послује.

Савез синдиката Републике Српске намјерава да потпише Протокол о сарадњи са Европским добровољним пензионим фондом те да члановима синдиката обезбједи да добију виша примања након одласка у пензију, а да притом послодавци остваре и одређене уштеде.

Ускоро ће на веб страници Савеза синдиката Републике Српске бити више ријечи о самом начину рада фонда и конкретним примјерима на који начин се остварују сигурнији и виши приходи након завршетка радног вијека, а да притом и послодавци имају одређене уштеде.

Трилатерални састанак Економско - социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Трилатерални састанак економско – социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Међународна сарадња
Данас ће се у Београду у згради Владе Републике Србије одржати трилатерални састанак представника економско-социјалних савјета Републике Србије, Републике Српске и Грчке у чијем раду ће учествовати предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић. На [опширније]