Нове повољности за чланове синдиката

Нове повољности за чланове синдиката
Нове повољности за чланове синдиката

Савез синдиката Републике Српске је у Теслићу 13. марта за предсједнике гранских синдиката, извршне секретаре, повјеренике и правнике у синдикалним канцеларијама организовао презентацију представника Европског добровољног пензионог фонда. Презентацију су одржали Милош Срдић и Драган Бајић из Европског добровољног пензионог фонда, а презентацији је присуствовао и Томаш Завршник, члан извршног одбора – директор фонда.

Презентацију су одржали Милош Срдић и Драган Бајић из Европског добровољног пензионог фонда
Презентацију су одржали Милош Срдић и Драган Бајић из Европског добровољног пензионог фонда

Наиме, у циљу праћења савремених трендова у окружењу и земљама Европске уније, Савез синдиката Републике Српске ће свакако истражити могућности да својим члановима обезбједи боље услове живота и након завршетка радног вијека, тј. након одласка у пензију. Добровољни пензиони фондови су додатни извор финансирања након одласка у пензију и уообичајени су начин додатног финансирања у земљама Европске уније а то ће убрзо постати и код нас. Јако је битно истаћи да овакав вид фонда нуди повољније и јефтиније услове него постојећи солидарни системи пензионог осигурања, затим обезбјеђује сигурност уложеног новца радника и загарантовану сигурност исплате средстава, а све то ослањајући се на олакшице у пореском систему земаља у којима послује.

Савез синдиката Републике Српске намјерава да потпише Протокол о сарадњи са Европским добровољним пензионим фондом те да члановима синдиката обезбједи да добију виша примања након одласка у пензију, а да притом послодавци остваре и одређене уштеде.

Ускоро ће на веб страници Савеза синдиката Републике Српске бити више ријечи о самом начину рада фонда и конкретним примјерима на који начин се остварују сигурнији и виши приходи након завршетка радног вијека, а да притом и послодавци имају одређене уштеде.


Последње вијести

Трилатерални састанак Економско - социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Трилатерални састанак економско – социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Међународна сарадња
Данас ће се у Београду у згради Владе Републике Србије одржати трилатерални састанак представника економско-социјалних савјета Републике Србије, Републике Српске и Грчке у чијем раду ће учествовати предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић. На [опширније]
Фондације Фридрих Еберт

Опроштајна посјета директора Фондације Фридрих Еберт Мариуса Милера Хенига Савезу синдиката Републике Српске

Међународна сарадња
Данас је у Кабинету предсједнице Савеза синдиката Републике Српске уприличен опроштајни састанак са резидентним директором Фондације Фридрих Еберт, господином Мариусом Милером Хенигом са којим су представници Савеза синдиката Републике Српске имали изузетну сарадњу. На састанку [опширније]