Ministarstvo osudilo plasiranje neistina o platama

Ministarstvo osudilo plasiranje neistina o platama
Ministarstvo osudilo plasiranje neistina o platama

Povodom pojave informacija na društvenim mrežama o navodnom smanjenju plata prosvjetnim radnicima zbog obustave nastave u školama, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske najoštrije osuđuje ovakvo plasiranje neistina u trenutku kada ovo ministarstvo preduzima niz mjera na zaštiti učenika i nastavnika i sprečavanja pojave širenja virusa korona.

Ministarstvo prosvjete i kulture obavještava sve prosvjetne radnike da će im plate biti redovno obračunate u skladu sa Zakonom o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u Republici Srpskoj. Iako se ne izvodi nastavni proces u školama, prosvjetni radnici će biti na raspolaganju svojim učenicima i za vrijeme izvođenja nastave putem televizijskog prenosa na kanalu Radio-televizije Republike Srpske.

S ciljem zaustavljanja širenja netačnih informacija, ovo ministarstvo je obavijestilo o svemu i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske kako bi preduzelo adekvatne mjere i radnje protiv neodgovornih pojedinaca.