Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука у посјети предузећу Водовод Србац

Данас је на позив предсједника синдикалне организације Водовод Србац Милована Добрњца колектив посјетио извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука Горан Савановић.

Тема разговора био је текст новог предлога Правилника о дисциплинској и материјалној одговорности који би на наредној сједници требао усвојити Надзорни одбор.

Понуђени текст је након консултација са правницом Савеза синдиката Републике Српске Сандром Тодоровић претходно размотрен и измјењен у неколико чланова на предлог синдиката и као такав враћен послодавцу.

Након овог одржан је и састанак са директором Драгом Јовичићем. Разговарало се о укупном стању предузећа и статусу запослених. Стање у предузећу је добро, извршена је консолидација пословања током последње двије године. На данашњи дан исплаћене су све плате и топли оброци. Трошкови накнаде превоза за овај мјесец биће исплаћени до краја мјесеца. Свим радницима исплаћен је регрес за 2018. годину.

Директор Драго Јовичић и предсједник синдиката Милован Добрњац констатовали су добру међусобну сарадњу и изузетно добру сарадњу са представницима виших органа и запосленима у синдикату.

Регионални форум о платама, Београд, 16-17.јули 2019. године

Регионални форум о платама, Београд, 16-17. јули 2019. године

Међународна сарадња
У складу са закључцима са сједнице Извршног одбора Пан-европског регионалног савјета (PERC), плате су неприхватљиво ниске у југоисточној Европи, што доводи у питање раднички дигнитет и живот. Како би се подржали синдикати у борби за [опширније]