Делегација Савеза синдиката Републике Српске у радној посјети општинама Лакташи и Србац

Делегација Савеза синдиката Републике Српске у којој су били Тане Пеулић, потпредсједник Савеза синдиката Републике Српске, Бранко Зеленовић, предсједник Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске и Горан Савановић, извршни секретар за регионални синдикални центар Бањалука посјетили су јуче, 06.11.2018. године  општине Лакташи и Србац.

Синдикални одбор синдикалне организације општинске управе Лакташи са делегацијом Савеза синдиката Републике Српске

У општини Лакташи разговарано је са синдикалним одбором СО општинске управе Лакташи, гдје су им предочене досадашње активности Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске.

У општини Србац одржан је радни састанак са Начелником општине Млађаном Драгосављевићем и предсједницима синдикалних организација које дјелују на територији општине Србац. Тема разговора били су актуелно стање у предузећима и синдикалним организацијама.

Бранко Зеленовић и Горан Савановић су данас, 07.11.2018. године боравили и у радној посјети општини Мркоњић Град, гдје су одржали састанак са предсједницима синдикалних организација општина Мркоњић Град, Језеро и Источни Дрвар.

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]