Čestitka Saveza sindikata Republike Srpske povodom 3. maja – Svjetskog dana slobode medija

Čestitka Saveza sindikata Republike Srpske povodom 3. maja - Svjetskog dana slobode medija

Predstavnici Saveza sindikata Republike Srpske i granskih sindikata Republike Srpske, svim medijskim kućama, novinarima, urednicima i medijskim radnicima čestitaju 3.maj – Svjetski dan slobode medija. Novinari i svi zaposleni u elektronskim i štampanim medijima obavljaju izuzetno težak i zahtjevan posao tokom vanrednog stanja izazvanog virusom Covid 19, dovodeći svakodnevno u pitanje svoje zdravlje i zdravlje svojih porodica,  kako bi pravovremeno informisali građane o trenutnoj situaciji u kojoj se nalazimo.

Veliki problem je to što novinari u Srpskoj i dalje rade za veoma niske plate, a mnogi rade na crno, pa je sasvim jasno da dosta medijskih radnika ima izuzetno težak društveni položaj. Savez sindikata Republike Srpske još jednom apeluje na sve zaposlene u medijima da se sindikalno organizuju, kako bi zaštitili svoja radnička i sindikalna prava.

Savez sindikata i granski sindikati Republike Srpske su, kao i do sada otvoreni za saradnju sa svim medijima, kako bi građani dobili provjerene i tačne informacije. Svakom društvu su potrebni slobodni, profesionalni i nezavisni mediji, koji poštuju tradicionalne novinarske vrijednosti i čije je izvještavanje zasnovano na provjerenim činjenicama.

Srećan vam 3.maj – Međunarodni dan slobode medija, sa željom za mnogo uspjeha u daljem radu i da svoj svakodnevni posao obavljate u boljim uslovima, profesionalno i prema najvišim novinarskim standardima.

e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!