6. Форум цивилног друштва западног Балкана, Сарајево 10. и 11. јули 2017. године

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду 6.Форума цивилног друштва Западног Балкана који организује Европски економско-социјални комитет.
Форум ће се одржати 10. и 11. јула 2017. године у Сарајеву, а представља догађај који се организује по земљама региона и пружа јединствену прилику окупљања представника цивилног друштва из овог региона.
Основне теме Форума биће:
– Улога организација цивилног друштва у промоцији одрживог развоја и запошљавања,
– Миграције на Западном Балкану,
– Слободе изражавања и медија,
– Право на оснаживање жена
Разговараће се и о кључној улози социјалних партнера у промоцији рада економско-социјалних савјета, као и о односу социјалних партнера и организација цивилног друштва у промоцији одрживог раста и запошљавања.
Очекује се око 100 учесника укључујући представнике организација цивилног друштва из 6 земаља Западног Балкана (Албанија, БиХ, Македонија, Косово, Црна Гора и Србија) као и представнике из ЕУ – Ларс Гунар Вигемарк, шеф ЕУ Делегације и специјални представник у БиХ, Јоханес Хан, комесар за европску сусједну политику и проширење, Горан Свилановић, генерални секретар Регионалног савјета за сарадњу, представнике влада, те представнике медија.

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду 6. Форума цивилног друштва Западног Балкана који организује Европски економско-социјални комитетРазговараће се и о кључној улози социјалних партнера у промоцији рада економско-социјалних савјета, као и о односу социјалних партнера и организација цивилног друштва у промоцији одрживог раста и запошљавањаОчекује се око 100 учесника укључујући представнике организација цивилног друштва из 6 земаља Западног Балкана као и представнике из ЕУ – Ларс Гунар Вигемарк, шеф ЕУ Делегације и специјални представник у БиХ, Јоханес Хан, комесар за европску сусједну политику и проширење, Горан Свилановић, генерални секретар Регионалног савјета за сарадњу

" Радићемо са нашим социјалним партнерима и на повећању плата " , предсједница РС Жељка Цвијановић, 18.03.2019. године

“ Радићемо са нашим социјалним партнерима и на повећању плата “ , предсједница РС Жељка Цвијановић, 18.03.2019. године

У Бањалуци је одржан састанак предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, руководством Владе Српске и предсједницима парламентарних странака које чине већину у Народној скупштини. Предсједница Српске је рекла да [опширније]