6. Forum civilnog društva zapadnog Balkana, Sarajevo 10. i 11. juli 2017. godine

Očekuje se oko 100 učesnika uključujući predstavnike organizacija civilnog društva iz 6 zemalja Zapadnog Balkana kao i predstavnike iz EU – Lars Gunar Vigemark, šef EU Delegacije i specijalni predstavnik u BiH, Johanes Han, komesar za evropsku susjednu politiku i proširenje, Goran Svilanović, generalni sekretar Regionalnog savjeta za saradnju

Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske, Ranka Mišić, učestvovaće u radu 6.Foruma civilnog društva Zapadnog Balkana koji organizuje Evropski ekonomsko-socijalni komitet.
Forum će se održati 10. i 11. jula 2017. godine u Sarajevu, a predstavlja događaj koji se organizuje po zemljama regiona i pruža jedinstvenu priliku okupljanja predstavnika civilnog društva iz ovog regiona.
Osnovne teme Foruma biće:
– Uloga organizacija civilnog društva u promociji održivog razvoja i zapošljavanja,
– Migracije na Zapadnom Balkanu,
– Slobode izražavanja i medija,
– Pravo na osnaživanje žena
Razgovaraće se i o ključnoj ulozi socijalnih partnera u promociji rada ekonomsko-socijalnih savjeta, kao i o odnosu socijalnih partnera i organizacija civilnog društva u promociji održivog rasta i zapošljavanja.
Očekuje se oko 100 učesnika uključujući predstavnike organizacija civilnog društva iz 6 zemalja Zapadnog Balkana (Albanija, BiH, Makedonija, Kosovo, Crna Gora i Srbija) kao i predstavnike iz EU – Lars Gunar Vigemark, šef EU Delegacije i specijalni predstavnik u BiH, Johanes Han, komesar za evropsku susjednu politiku i proširenje, Goran Svilanović, generalni sekretar Regionalnog savjeta za saradnju, predstavnike vlada, te predstavnike medija.

Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske, Ranka Mišić, učestvovaće u radu 6. Foruma civilnog društva Zapadnog Balkana koji organizuje Evropski ekonomsko-socijalni komitetRazgovaraće se i o ključnoj ulozi socijalnih partnera u promociji rada ekonomsko-socijalnih savjeta, kao i o odnosu socijalnih partnera i organizacija civilnog društva u promociji održivog rasta i zapošljavanjaOčekuje se oko 100 učesnika uključujući predstavnike organizacija civilnog društva iz 6 zemalja Zapadnog Balkana kao i predstavnike iz EU – Lars Gunar Vigemark, šef EU Delegacije i specijalni predstavnik u BiH, Johanes Han, komesar za evropsku susjednu politiku i proširenje, Goran Svilanović, generalni sekretar Regionalnog savjeta za saradnju