Састанак представника синдиката и пословодства Конзума

У Сарајеву је 12.10.2020. године у просторијама компаније Конзум одржан сатанак пословодства и представника синдиката трговине који дјелују на просторима БиХ, два у Федерацији БиХ и један у Републици Српској.

Компанију је представљао директор Нихад Имширевић.

Синдикат  трговине, угоститељства, туризма и услужних дјелатности и чланове синдиката у Конзуму у Републици Српској представљали су Горан Савановић, предсједник и Ђуро Амиџић, члан Републичког одбора, уједно и предсједник синдикалне организације.

На састанку се дискутовало о тренутној актуелној ситуацији у пословању, односу према исплати свих примања запосленима, трансформацији компаније, уговорима на одређено и неодређено вријеме и укупној заштити права запослених са посебним освртом на Корона вирус.

Прихваћен је захтјев да се половином новембра одржи нови састанак и међусобно информишу учесници о реализацији мјера а посебно да се на тапет ставе сви уговори на одређено вријеме,  и  сагледа могућност превођења на уговоре на неодређено вријеме. У зависности од могуће трансформације фирме и унутрашња организација ће се прилагођавати условима али је гаранција даће сви радници у дијелу продаје бити радно ангажовани и заштићени.

Након овога приступит ће се и изради колективног уговора на нивоу компаније. Социјани дијалог између пословодства и синдиката оцјењен је као позитиван са обостраном жељом да се подигне на виши ниво и настави у наредном периоду.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!