Позитиван примјер менаџмента дрвне индустрије „СТАНДАРД“ из Прњавора требају слиједити и остали послодавци у Републици Српској

Позитиван примјер менаџмента дрвне индустрије "СТАНДАРД" из Прњавора требају слиједити и остали послодавци у Републици Српској
Позитиван примјер менаџмента дрвне индустрије "СТАНДАРД" из Прњавора требају слиједити и остали послодавци у Републици Српској

Синдикат шумарства, прераде дрвета и папира Републике Српске, поздравља  одлуку власника и менаџмента  Дрвне индустрије „СТАНДАРД“ из Прњавора о повећању плату запослених у овом предузећу.

Поменута одлука о повећању плата  за око 300 радника прњаворског „СТАНДАРД-а“ је резултат договора између Синдиката с једне, и власника и менаџмента предузећа с друге стране, што је поуздан показатељ  сталног дијалога радника и послодавца у овом предузећу, а што је за сваку похвалу.

Тако ће поменутом одлуком  у предузећу „СТАНДАРД“ из Прњавора , минимална плата полуквалификованог радника, без топлог оброка и превоза износити 500.00 КМ, квалификованог радника 600.00 КМ, док ће минимална плата висококвалификованог радника износити од 700.00 КМ, а ВКВ радници ће на одговорним радним мјестима мјесечно зарађивати 1000.00 КМ.

Синдикат шумарства, прераде дрвета и папира Републике Српске предлагач је и покретач континуираних и значајних активности за повећање плата и побољшање животног стандарда свих запослених у овој индустријској дјелатности, како би се ублажио тренд одласка квалификоване и радно- способне радне снаге из Републике Српске.

Позитиван примјер  власника и менаџмента „СТАНДАРД-а“ из Прњавора, требају слиједити и остали послодавци  у Републици Српској, јер је повећање плата радницима најсигурнији пут за повећање профита и продуктивности рада у сваком предузећу.

У току су активности и у најскорије вријеме треба очекивати и побољшање улова рада запослених у предузећу Дрвна индустрија „СТАНДАРД“ из Прњавора.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!