Pozitivan primjer menadžmenta drvne industrije „STANDARD“ iz Prnjavora trebaju slijediti i ostali poslodavci u Republici Srpskoj

Pozitivan primjer menadžmenta drvne industrije "STANDARD" iz Prnjavora trebaju slijediti i ostali poslodavci u Republici Srpskoj
Pozitivan primjer menadžmenta drvne industrije "STANDARD" iz Prnjavora trebaju slijediti i ostali poslodavci u Republici Srpskoj

Sindikat šumarstva, prerade drveta i papira Republike Srpske, pozdravlja  odluku vlasnika i menadžmenta  Drvne industrije „STANDARD“ iz Prnjavora o povećanju platu zaposlenih u ovom preduzeću.

Pomenuta odluka o povećanju plata  za oko 300 radnika prnjavorskog „STANDARD-a“ je rezultat dogovora između Sindikata s jedne, i vlasnika i menadžmenta preduzeća s druge strane, što je pouzdan pokazatelj  stalnog dijaloga radnika i poslodavca u ovom preduzeću, a što je za svaku pohvalu.

Tako će pomenutom odlukom  u preduzeću „STANDARD“ iz Prnjavora , minimalna plata polukvalifikovanog radnika, bez toplog obroka i prevoza iznositi 500.00 KM, kvalifikovanog radnika 600.00 KM, dok će minimalna plata visokokvalifikovanog radnika iznositi od 700.00 KM, a VKV radnici će na odgovornim radnim mjestima mjesečno zarađivati 1000.00 KM.

Sindikat šumarstva, prerade drveta i papira Republike Srpske predlagač je i pokretač kontinuiranih i značajnih aktivnosti za povećanje plata i poboljšanje životnog standarda svih zaposlenih u ovoj industrijskoj djelatnosti, kako bi se ublažio trend odlaska kvalifikovane i radno- sposobne radne snage iz Republike Srpske.

Pozitivan primjer  vlasnika i menadžmenta „STANDARD-a“ iz Prnjavora, trebaju slijediti i ostali poslodavci  u Republici Srpskoj, jer je povećanje plata radnicima najsigurniji put za povećanje profita i produktivnosti rada u svakom preduzeću.

U toku su aktivnosti i u najskorije vrijeme treba očekivati i poboljšanje ulova rada zaposlenih u preduzeću Drvna industrija „STANDARD“ iz Prnjavora.