Договорен постепени раст плата за запослене у ФИС Витез

Договорен постепени раст плата за запослене у ФИС Витез
Договорен постепени раст плата за запослене у ФИС Витез

У просторијама Фис Витез, 10.септембра 2020. године одржан је састанак пословодства фирме и представника Синдиката трговине, угоститељства, туризма и услужних дјелатности РС. Теме разговора биле су актуелно стање у пословању са аспектом на посљедице корона вируса и даљи наставак рада фирме, плате и остале накнаде запослених и услови рада. Објекти Фиса у Бањој Луци, Бијељини и Челинцу настављају свој рад у нормалним условима. Током периода епидемије један радник у Бањој Луци и један радник у Челинцу обољели су од корона вируса.

Пословодство је упознато са именовањем Митре Тешњак за новог синдикалног повјереника у Бијељини и са захтјевима радника у вези повећања плата и висине топлог оброка.

Заједнички став је да ће плате у складу са прометом постепено расти и да ће исплата истих бити везана за појединачни и линијски учинак, док ће висина топлог оброка бити усаглашена  са Одлуком Владе Републике Српске.

Радницима се у току године регрес исплаћује по 30 КМ мјесечно уз плату са додатним износом од 200 КМ који је недавно исплаћен, што укупно годишње износи 560 КМ за 2020.годину.

За пет радника којима је престао радни однос због економских разлога у доба пандемије, затражено је да им се исплати повећана стимулативна отпремнина.

Пословодство на састанку је представљао Игор Радош, извршни директор продаје и Бојан Павловић, директор правне службе, а Синдикат  Горан Савановић предсједник  и Жељко Недић, извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бијељина.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!