Dogovoren postepeni rast plata za zaposlene u FIS Vitez

Dogovoren postepeni rast plata za zaposlene u FIS Vitez
Dogovoren postepeni rast plata za zaposlene u FIS Vitez

U prostorijama Fis Vitez, 10.septembra 2020. godine održan je sastanak poslovodstva firme i predstavnika Sindikata trgovine, ugostiteljstva, turizma i uslužnih djelatnosti RS. Teme razgovora bile su aktuelno stanje u poslovanju sa aspektom na posljedice korona virusa i dalji nastavak rada firme, plate i ostale naknade zaposlenih i uslovi rada. Objekti Fisa u Banjoj Luci, Bijeljini i Čelincu nastavljaju svoj rad u normalnim uslovima. Tokom perioda epidemije jedan radnik u Banjoj Luci i jedan radnik u Čelincu oboljeli su od korona virusa.

Poslovodstvo je upoznato sa imenovanjem Mitre Tešnjak za novog sindikalnog povjerenika u Bijeljini i sa zahtjevima radnika u vezi povećanja plata i visine toplog obroka.

Zajednički stav je da će plate u skladu sa prometom postepeno rasti i da će isplata istih biti vezana za pojedinačni i linijski učinak, dok će visina toplog obroka biti usaglašena  sa Odlukom Vlade Republike Srpske.

Radnicima se u toku godine regres isplaćuje po 30 KM mjesečno uz platu sa dodatnim iznosom od 200 KM koji je nedavno isplaćen, što ukupno godišnje iznosi 560 KM za 2020.godinu.

Za pet radnika kojima je prestao radni odnos zbog ekonomskih razloga u doba pandemije, zatraženo je da im se isplati povećana stimulativna otpremnina.

Poslovodstvo na sastanku je predstavljao Igor Radoš, izvršni direktor prodaje i Bojan Pavlović, direktor pravne službe, a Sindikat  Goran Savanović predsjednik  i Željko Nedić, izvršni sekretar Regionalnog sindikalnog centra Bijeljina.


e-magazin Regionalnog sindikalnog savjeta Solidarnost

NE TJERAJTE RADNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, POVEĆAJTE PLATE!