Зеленовић: Неприхватљив прекид преговора од стране Министарства управе и локалне самоуправе РС

Зеленовић: Неприхватљив прекид преговора од стране Министарства управе и локалне самоуправе РС
Зеленовић: Неприхватљив прекид преговора од стране Министарства управе и локалне самоуправе РС

Чланови Републичког одбора Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске су на данашњој сједници закључили да је неприхватљив прекид преговора од стране Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, које води Сенка Јујић. Предсједник Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске Бранко Зеленовић каже да су представници ресорног министарства, након неколико мјесеци преговора у вези Посебног колективног уговора за запослене у локалној заједници,  преко ноћи заустваили преговоре у најважнијем тренутку, када се креирају буџети за наредну годину.

„Већ мјесец дана Министарство управе и локалне самоуправе нас игнорише. Оглушили су се на наше захтјеве да се наставе преговори. Нажалост, након неколико мјесеци нисмо се помакли ни корак напријед. Захтјеви синдиката били су да се повећа цијена рада, да се повећају коефицијенти за два бода… Међутим, ресорно министарство, заједно са Савезом општина и градова, не нуди никакво рјешење“, истиче Зеленовић.

Тврди да су чланови Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске присиљени да путем медија апелују на предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића да уразуми своје министре, како би сјели за преговарачки сто, наставили преговоре и повећали плате.

„И у јавним службама је у јуну мјесецу истекао Посебни колективни уговор. Спремни смо за преговоре, поднијели смо више ургенција, али представници Министарства рада нас још нису позвали на састанак, како би отпочели преговоре“, поручује Зеленовић.

Зеленовић поручује да су радници, уколико се надлежни оглуше након данашњег апела, спремни на све видове синдикалне борбе.


е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!