Закључци са Треће сједнице Републичког одбора Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС

Кроз измјене закона сачувати и унаприједити сва стечена права

На Трећој сједници одржаној 17.12.2018. године у Бањалуци, Републички одбор Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС прихватио је информацију о активностима Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС између двије сједнице.

У складу са Статутом, у  Републички одбор Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби РС кооптирани  су нови чланови.

Синдикат локалне самоуправе, управе и јавних служби РС прихватио је информације о активностима Савеза синдиката Републике Српске које се односе на реализацију Меморандума о заједничким мјерама закљученог са Владом Републике Српске, те захтјеве Савеза синдиката РС, везане за Програм економских реформи за период 2019-2021.годину и Буџет РС за 2019.годину (измјена законских прописа и повећање плата).

Такође, донесена је одлуку о избору чланова преговарачког тима за област локалне самоуправе, те за области управе и јавних служби.

Закључци Републичког одбора Синдиката локалне самоуправе, управе и јавнох служби Републике Српске, 17.12.2018. године ( .доц )

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ